Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imaginile care aruncă SUA în aer: 10 polițiști și asistenți medicali țin cu forța la pământ un bărbat cu probleme psihice/ Video

Captura video
Irvo Otieno

Procurorii din SUA, statul Virginia au publicat o înregistrare video care arată ultimele momente ale unui pacient care a murit în custodie, într-un spital de boli mintale, transmite BBC.

Clipul arată cum Irvo Otieno a fost imobilizat la pământ de poliţie şi de personalul spitalului, pe 6 martie, în timp ce era dus de la o închisoare la spitalul de boli mintale, informează News.ro.

Şapte adjuncţi ai şerifului şi trei membri ai personalului medical sunt acuzaţi de crimă de gradul doi. Marţi, un mare juriu a pus sub acuzare cele 10 persoane suspectate în acest caz.

Procurorul, Ann Cabell Baskervill, a dat publicităţii marţi o înregistrare video a incidentului.

Imaginile provin de la camerele de supraveghere de la Central State Hospital din Petersburg, Virginia.

Irvo Otieno a fost arestat iniţial la 3 martie, ca suspect într-un posibil jaf, se arată într-un comunicat de presă al poliţiei.

El a fost plasat sub un ordin de custodie de urgenţă, folosit atunci când se crede că o persoană ar putea să se rănească pe sine sau pe alţii ca urmare a unei boli mintale.

Clipul, care nu are sunet, îl arată pe Otieno, în vârstă de 28 de ani, care a emigrat în Statele Unite din Kenya când avea patru ani, târât într-o cameră de internare a spitalului în cătuşe şi cu lanţuri la picioare de mai mulţi şerifi adjuncţi, în timp ce personalul medical îl urmăreşte.

Înregistrarea îi arată pe şerifi imobilizându-l pe Otieno, în timp ce personalul medical priveşte, înainte ca unii dintre ei să-i ajute pe şerifi. La un moment dat, se văd cel puţin opt persoane care se îngrămădesc peste Otieno, unele ţinându-l de picioare, în timp ce altele îi ţin partea superioară a corpului.

Mai târziu, în înregistrare, se vede cum până la 10 şerifi adjuncţi şi personal medical îl ţin la pământ pe Otieno, care este încă încă în cătuşe şi cu lanţuri la picioare, fără cămaşă.

Înregistrarea video arată că acesta a fost ţinut la pământ timp de 11 minute.

Adjuncţii şi personalul medical se retrag apoi, iar Otieno rămâne nemişcat. Personalul medical din cameră este apoi văzut cum îi administrează ajutor de urgenţă.

Familia lui Irvo Otieno lansează acuzații grave

La o conferinţă de presă organizată marţi, după publicarea înregistrării video, mama lui Irvo Otieno, Caroline Ouko, a declarat că acuzaţiile reprezintă "doar un pas de început" către justiţie.

Un avocat al familiei lui Otieno, Ben Crump, a declarat că înregistrarea video a arătat că atunci când Irvo Otieno avea nevoie de o "mână de ajutor", a primit în schimb "o supradoză de forţă excesivă".

De asemenea, a fost difuzată şi înregistrarea audio a apelului la 911 efectuat de personalul spitalului în timp ce alte persoane încearcă să-l resusciteze pe Irvo Otieno.

În acesta, un membru al personalului spitalului poate fi auzit spunând că Irvo Otieno primea resuscitare cardio-respiratorie şi că este "foarte agresiv".

Dispecerul solicită apoi o clarificare: "Îmi cer scuze, pacientul este agresiv sau nu respiră?".

"Era agresiv, da, aşa este, aşa că încearcă să îl imobilizeze, apoi, în cele din urmă, nu mai respiră", spune membrul personalului spitalului.

Procurorii au declarat că o examinare post-mortem preliminară a indicat că Irvo Otieno a murit din cauza asfixiei.

Familia lui Otieno a susţinut publicarea înregistrării video, dar avocaţii adjuncţilor şi ai personalului medical care sunt acuzaţi de incident au respins cererea, argumentând că aceasta ar putea împiedica un proces corect.

Cei şapte adjuncţi au fost puşi în concediu administrativ în timp ce ancheta este în curs de desfăşurare. Doi au fost eliberaţi pe cauţiune, în timp ce ceilalţi rămân în arest.

Cei trei lucrători din spital au fost transportaţi la închisoare, au declarat procurorii, unde sunt reţinuţi fără cauţiune.

Procurorii au declarat că iau în considerare acuzaţii suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.