Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îmblânzirea lui Donald Trump: Ce a hotărât cu privire la imigranții ilegali din SUA

extratv.com
Donald Trump

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, vrea să trateze "în mod just şi umanitar' dosarul celor 11 milioane de imigraţi clandestini în SUA, pe care promisese să-i expulzeze recurgând la o forţă specială asupra căreia ar "urma să ia o decizie' dacă va fi ales, a afirmat duminică noua directoare a campaniei sale electorale, potrivit AFP, citează agerpres.ro

Aceste declaraţii ale lui Kellyanne Conway par să indice o atenuare a intenţiilor candidatului republican în acest domeniu devenit punctul forte al campaniei sale, chiar dacă Conway a dezminţit orice repliere din partea miliardarului.

Informație dureroasă despre Victor Ponta: abia acum s-a aflat


Pe de altă parte, Trump a promis în trecut să înfiinţeze o forţă specială cu misiunea de a expulza milioanele de imigraţi ilegali - dintre care cel puţin jumătate sunt mexicani - care trăiesc pe teritoriul american. 

Democraţii au explicat că această uriaşă misiune - poate chiar irealizabilă - s-ar traduce prin destrămarea a zeci de mii de familii, instalate adesea de mai mulţi ani în SUA şi care participă activ la creşterea economică a ţării. 

Intervievată duminică de CNN, Kellyanne Conway nu a reafirmat clar promisiunea lui Trump de a-i expulza pe cei 11 milioane de migranţi ilegali, pe care îi acuză că ar contribui la şomajul cetăţenilor americani. 

Trump, a spus ea, 'apără aplicarea legii, care ne face să-i respectăm pe americanii care caută locuri de muncă bine remunerate şi să fim corecţi şi să dăm dovadă de umanitate faţă de cei care trăiesc printre noi.'

DOLIU în lumea teatrului: a murit actorul Marin Moraru/ VIDEO


În căutarea sprijinului în cadrul electoratului hispanic - importantă sursă de voturi în SUA - Donald Trump s-a întâlnit vineri cu reprezentanţi ai acestei comunităţi. 

Potrivit unui participant la această reuniune cu uşile închise, tabăra Trump ar fi de acum înainte deschisă sugestiilor care să permită menţinerea în ţară a unor migranţi ilegali, cu condiţia ca acestora să nu li se acorde cetăţenie americană. 

Dacă această poziţie se confirmă, ea ar constitui un reviriment în programul candidatului, care încearcă să se relanseze de pe baze noi în sondaje pentru a recâştiga terenul pierdut în faţa lui Hillary Clinton.

CIOCNIRE între Băsescu și Ponta, în direct la România TV: Victoraș, iar fugi!


Responsabilă de impulsionarea acestei noi strategii, Kellyanne Conway - o specialistă în comunicare şi mamă a patru copii - este prezentată deja drept cea care ar putea să-l 'îmblânzească' pe exuberantul şi provocatorul Donald Trump. 

Remanierea echipei de campanie a lui Trump a fost interpretată iniţial de analişti ca prefigurând o revenire a candidatului la stilul său personal, la discursurile fără complexe şi populiste, nu lipsite de improvizaţii şi derapaje. 

Dar Trump a pus capăt acestor comentarii politice adoptând de miercuri, dimpotrivă, un stil mai uman şi consensual, atenuându-şi luările de cuvânt publice şi recurgând mai des la citirea discursurilor de pe teleprompter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.