Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Îmi vor lipsi pupăturile lui Juncker' - comisar european

Jean-Claude Juncker

În ultima sa zi în funcţia de comisar european, britanicul Julian King a afirmat, glumind, că o să-i fie dor de pupăturile ocazionale primite de la şeful său, Jean-Claude Juncker, potrivit agenţiei Reuters, potrivit Agerpres.

''Nu o să regret (experienţa de comisar european n.red), urma să se întâmple, aceasta este logica dureroasă a referendumului'' privind Brexitul, a spus Julian King reporterului agenţiei Reuters, în timp ce se pregătea să-şi facă bagajele.

''Îmi vor lipsi îmbrăţişările calde şi pupăturile ocazionale de la şeful meu'', afirmă politicianul britanic despre Juncker, cunoscut pentru obiceiul său de a-şi pupa pe obraz deopotrivă colegii şi alţi lideri, cum a făcut şi cu Donald Trump.

Julian King a fost responsabil pentru Uniunea securităţii în Comisia la final de mandat condusă de Juncker. Deşi Regatul Unit este în continuare stat membru UE după ce Brexitul a fost amânat până pe 31 ianuarie, guvernul de la Londra nu a dat curs cererii preşedintei noii Comisii Europene, Ursula von der Leyen, de a desemna un comisar european.

''Când noua Comisie se reuneşte săptămâna viitoare, ea va fi fără un comisar britanic pentru prima dată după foarte mult timp'', a remarcat Julian King, amintind că el a fost ultimul din cei 15 comisari europeni pe care Regatul Unit i-a avut după aderarea acestei ţări la blocul comunitar în 1973.

Întrebat dacă simte ceva în comun cu ultimul guvernator britanic din Hong Kong, el a spus că frenezia împachetării bagajelor la Comisia Europeană seamănă mai degrabă cu evacuarea americană de la sfârşitul războiului din Vietnam. ''Este mai mult ca la Saigon decât în Hong Kong, şi nu doar pentru că există un heliport pe acoperişul clădirii'', spune el, în timp ce personalul auxiliar făcea curăţenie pentru a pregăti birourile noilor veniţi.

Cât despre posibilitatea de a nu fi totuşi ultimul comisar european în clădirea de sticlă Berlaymont (sediul principal al Comisiei Europene), date fiind amânările succesive ale Brexitului şi alegerile anticipate care se desfăşoară în Regatul Unit pe 12 decembrie, King a spus: ''Niciodată să nu spui niciodată. Nu ştim ce ne rezervă viitorul''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.