Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împăcarea anului: Volodimir Zelenski l-a sunat pe Viktor Orban să îi mulțumească

zelenski orban

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul ungar Viktor Orbán au convenit să dezvolte cooperarea în sectorul energetic. Anunțul a fost făcută de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Twitter.

„Am avut o conversație fructuoasă cu prim-ministrul ungar Viktor Orbán. Am mulțumit pentru sprijinul acordat suveranității Ucrainei și pentru adăpostirea ucrainenilor în timpul războiului. Am convenit să dezvoltăm cooperarea în sectorul energetic. Recunoscător pentru susținerea statutului de candidat pentru Ucraina”, a scris Zelenski.

În plus, Zelenski l-a invitat pe Orbán să viziteze Ucraina.

Între Ungaria și Ucraina au fost în ultima perioadă mai multe conflicte, ca urmare a relațiilor bune pe care Ungaria le menține cu Rusia. Totul a culminat cu afirmația președintelui Parlamentului Ungariei referitoare la faptul că Zelenski pare să se confrunte cu probleme mentale.

După ce a câștigat alegerile la începutul lunii aprilie, Viktor Orban l-a criticat pe Volodimir Zelenski și l-a numit „adversar”.

Cu toate acestea, Ungaria a anunțat zilele trecute că susține candidatura Ucrainei la UE și a oferit vecinilor de la est ajutor pentru exportarea cerealelor care nu pot fi transportate pe mare din cauza războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.