Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Impactul psihologic al dermatitei atopice asupra pacienților

dermatita atopica sanador

Cea mai frecventă boală inflamatorie a pielii, dermatita atopică afectează până la 20% dintre copiii și adolescenții din întreaga lume. Nici adulții nu sunt scutiți de această boală, doar că într-un procent mai mic. Prima ediție a dezbaterii online Dermatitis360, eveniment organizat de redacția 360medical.ro, are loc chiar astăzi de Ziua Mondială a Eczemei ​​Atopice și aduce în atenție multiplele fațete ale acestei afecțiuni, potrivit 360medical.ro

Începând cu ora 18, pe siteul 360 medical.ro, pe facebook și pe youtube va fi transmisă live dezbaterea Dermatitis360, manifestare care parte din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii și la care participă speakeri ce activează în dermatologie și alergologie, experți în sănătate publică, dar și reprezentanți ai autorităților și ai asociațiilor de pacienți.

Unul din subiectele de discuție va fi impactul psihologic al bolii asupra pacientului: cum privește familia, societatea, dar mai ales pacientul cu această boală, cum poate fi înlăturată stigma și ce se poate face pentru ca pacientul atopic să nu piardă controlul asupra bolii.

,,Stresul, depresia, insomnia sunt adesea prezente în viața pacienților cu dermatită atopică, astfel că impactul psihologic al bolii nu este deloc ce neglijat. La aceste manifestări se adaugă stigma care vine odată cu boala, de aici și dorința de izolare a acestor pacienți, dificultățile de integrare în colectivitate, lucruri care pot influența starea de sănătate a persoanelor cu dermatită atopică. E important să ținem cont de toate aceste aspecte atunci când avem de-a face cu acești pacienți”, a atras atenția dr. Cristina Beiu, medic specialist dermatolog la Spitalul Elias și asist. univ. la Disciplina Dermatologie Oncologică UMF Carol Davila București.

Medicul va participa la eveniment, prin urmare dacă aveți întrebări pentru dr. Cristina Beiu, puteți să le puneți sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro în timpul dezbaterii.

,,Dermatita atopică nu este doar o boală de piele, trebuie privită și abordată holistic, cu toate implicațiile sale asupra individului, iar perspectiva emoțională nu trebuie ignorată, fiindcă reacțiile emoționale generate de simptomele bolii sunt un factor care întrețin vulnerabilitatea pentru dermatita atopică”, a spus pentru 360medical.ro dr. Cristina Beiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.