Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împăratul Akihito al Japoniei îşi reia îndatoririle oficiale după o pauză de trei zile cauzată de o afecţiune

Akihito imparat japonia

Împăratul Japoniei, Akihito, în vârstă de 84 de ani, şi-a reluat joi îndatoririle după o pauză de trei zile din cauza unei anemii cerebrale, a comunicat Agenţia Casei Imperiale nipone, citată de AFP, informează Agerpres.

Suveranul nipon a fost nevoit să renunţe la activităţile sale directe luni, marţi şi miercuri, din cauza unei stări de rău provocate de alimentarea insuficientă a creierului cu sânge.

"Akihito a început să-şi îndeplinească îndatoririle oficiale în ritmul obişnuit", a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei joi, fără să ofere detalii suplimentare.

Vezi și: Lech Walesa, fostul lider și simbol al sindicatului Solidaritatea, se alătură manifestanţilor, în faţa Curţii Supreme din Varșovia

Anemia cerebrală rezultă în urma unui flux sanguin insuficient în creier, provocând ameţeli şi greaţă.

Akihito, al 125-lea împărat al Japoniei, a urcat la tron în ianuarie 1989. El a avut probleme grave de circulaţie în trecut şi a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord deschis în februarie 2012 din cauza îngustării a două artere. Se aşteaptă ca acesta să se retragă la sfârşitul lunii aprilie 2019, în baza unei legi speciale care îi permite să abdice. Moştenitorul său este prinţul Naruhito, în vârstă de 58 de ani.

În august 2016, Akihito a rostit un discurs remarcabil la televiziune, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la riscurile ca odată cu înaintarea în vârstă să nu mai poată continua să-şi exercite obligaţiile care îi revin ca "simbol al poporului şi unităţii naţiunii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.