Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împăratul Japoniei va ABDICA: E primul care face asta

Akihito imparat japonia

Împăratul Japoniei, Akihito, va susţine în luna august un discurs televizat în care va vorbi şi despre dorinţa sa de a abdica în favoarea fiului său, Naruhito, ca urmare a vârstei foarte înaintate, a anunţat vineri postul public de televiziune NHK, citat de agenţia EFE.

Acelaşi post de televiziune anunţase pe 13 iulie că Akihito, în vârstă de 82 de ani, intenţionează să abdice 'în următorii ani' pentru că se simte foarte obosit, iar Naruhito, în vârstă de 56 de ani, îi va succeda la tron.

Citește și: Cozmin Gușă dă vești proaste pentru PNL și PSD

Discursul va fi susţinut cel mai probabil pe 8 august şi va dura circa 10 minute. Conform postului NHK, întrucât Constituţia japoneză şi nici Legea de Succesiune nu conţin prevederi legate de succesiunea Împăratului, el nu va folosi direct termenul de 'abdicare', dar îl va sugera prin alte expresii.

Împăratul Akihito s-a adresat naţiunii japoneze doar o singură dată, pe 16 martie 2011, după cutremurul urmat de tsunami care a devastat nord-estul ţării şi a provocat accidentul nuclear de la centrala Fukushima. Discursul de atunci, în care Akihito a calificat acel dezastru ca fiind cea mai mare tragedie care a lovit Japonia după al Doilea Război Mondial, a fost înregistrat în prealabil.

Citește și: Gestul a două prezentatoare face înconjurul lumii: Ce au arătat, în direct / VIDEO

Starea de sănătate a lui Akihito s-a deteriorat semnificativ şi el i-a delegat deja lui Naruhito unele atribuţii. După ce în anul 2003 a fost diagnosticat cu cancer la prostată, în 2012 a fost supus unei operaţii de bypass coronarian. Din cauza unei terapii hormonale, el mai suferă şi de osteoporoză, informează agerpres.ro.

Citește și: Dr. Dre a fost încătușat de poliție: S-a bătut cu un șofer pe care l-a amenințat cu pistolul / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.