Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Implicare masivă a României în criza refugiaţilor: Anunţ oficial al Ministerului de Interne

petre toba

Ministerul de Interne a decis o implicare masivă în criza refugiaţilor. Autorităţile de la Bucureşti vor contribui în gestionarea fluxului de migranţi din Grecia cu 60 de poliţişti de frontieră, 10 experţi în domeniul procedurilor de azil, şase autospeciale, două nave de patrulare maritimă şi 50 de corturi şi containere, având cea mai consistentă ofertă de sprijin, după cele ale Franţei şi Germaniei.

Ca urmare a angajamentelor asumate în cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, din perioada 17-18 martie, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă a realizat o analiză la nivelul Ministerului Afacerilor Interne privind capabilităţile cu care MAI poate contribui la acest demers european şi a decis acordarea acestor ajutoare.

Vezi şi: Noi detalii dramatice din Clubul Colectiv: Ce au îndurat victimele din clubul groazei

Toate acestea vor putea fi operaţionale în misiunea din Grecia începând de săptămâna viitoare. Pentru coordonarea acestei misiuni internaţionale s-a înfiinţat în Atena, la Ministerul Apărării elen, o celulă operaţională de coordonare. România, prin Ministerul Afacerilor Interne, este deja prezentă în misiunile FRONTEX  cu 72 de poliţişti de frontieră, 10 autospeciale, o navă de tip OPV - Ştefan cel Mare şi un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie, fiind al doilea contributor la FRONTEX după Germania, anunţă adevarul.

Vezi şi: HORROR Un poliţist a fost târât de maşina unui şofer băut / VIDEO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.