Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Importanța somnului pentru sănătatea organismului

New Africa / Shutterstock.com
somn dorimit oboseala

Faptul că un somn sănătos este foarte important pentru corpul uman este, probabil, de la sine înțeles. Lipsa acestuia poate conduce la apariția anumitor probleme ale sistemului imunitar sau cardiovascular. Ca urmare, poate reduce semnificativ calitatea vieții. In plus, lipsa somnului își pune amprenta și asupra frumuseții noastre. În sens negativ, desigur.

Lipsa somnului și modificările hormonale din organism

Dacă nu dormiți mult timp, organismul începe să producă mai mult cortizol. Acesta este un hormon eliberat în momentele de stres și este cauza multor schimbări negative din organism. De exemplu, poate provoacă inflamații interne și îmbătrânire prematură.

Producție redusă de colagen

Inflamațiile din organism duc de multe ori la dificultăți care se manifestă în exterior. De exemplu, cortizolul distruge colagenul, iar producția de colagen este foarte importantă pentru sănătatea pielii, este proteina care menține elasticitatea pielii și aspectul ei catifelat. Sistemul imunitar are de asemenea de suferit, iar organismul nu poate lupta împotriva radicalilor liberi nocivi.

content-image

Sursa de imagine: elenavolf / Shutterstock.com

Apariția ridurilor sau căderea părului

Modificările din organism care sunt declanșate de lipsa somnului încep să se manifeste treptat pe piele. Este posibil să observați apariția mai multor riduri sau o pierdere a elasticității și a culorii tenului. Crește riscul de apariție a erupțiilor cutanate și a altor boli de piele.

De asemenea, pot apărea probleme care conduc la căderea sau ruperea părului și este posibil să observați modificări la nivelul unghiilor, acestea vor deveni fragile și predispuse la rupere.

Cum puteți avea un somnul de calitate?

Baza unui somn de calitate este un pat bun. Dacă dormiți pe o saltea veche și tare, iar patul scârțâie la fiecare mișcare, să nu vă mire faptul că în fiecare dimineață vă veți trezi obosiți. Desigur, nu toată lumea are un apartament suficient de mare pentru a se bucura de un pat imens și confortabil. Dar exista și alte variante!

Un somn bun pe o canapea extensibilă

Vă puteți crea condiții pentru un somn de calitate chiar dacă locuiți într-un apartament cu o singură cameră sau într-o garsonieră. O canapea extensibilă de calitate, care se transformă într-un pat spațios și confortabil în doar câteva mișcări poate fi o alternativă excelentă. Canapelele extensibile moderne oferă un confort comparabil cu un pat clasic.

content-image

Sursa de imagine: New Africa / Shutterstock.com

Sfat: Dacă sunteți în căutarea unei canapele extensibile de calitate, pe care să puteți dormi bine, vă recomandăm să vizitați motorul de căutare Biano. Acesta reunește oferte de la cele mai mari magazine electronice și oferă o gamă largă de produse. Puteți găsi rapid și ușor canapeaua ideală la cel mai bun preț, folosind filtrele practice sau căutare după imagini.

Menținerea unui stil de viață sănătos

Alimentația este adesea cauza unui somn de proastă calitate. Dacă mâncați multe alimente nesănătoase, organismul dumneavoastră va avea nevoie de mai mult timp pentru a le digera. Diferite grăsimi sau chiar toxine intră în fluxul sanguin și pot duce la scăderea calității somnului.

content-image

Sursa de imagine: lzf / Shutterstock.com

Prin urmare, încercați să mâncați mese echilibrate din punct de vedere nutrițional, care conțin multe vitamine și minerale. O dietă sănătoasă este, de asemenea, o soluție pentru a scăpa de stres. Dacă faceți și o activitate fizică regulată, este aproape garantat că vă veți îmbunătăți semnificativ calitatea somnului!

Evitați timpul excesiv petrecut în fața ecranului

Dacă aveți obiceiul de a vă uita la televizor sau de a petrece timp pe rețelele de socializare înainte de culcare, încercați să reduceți acest lucru. Astfel de activități copleșesc în mod inutil creierul cu informații și încetinesc capacitatea organismului de a trece la modul de somn. Lumina albastră produsă de ecrane trebuie eliminată pe cât posibil înainte de culcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.