Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Importante exerciţii militare georgiano-americane, cu zi înainte de vizita vicepreşedintelui Mike Pence la Tbilisi

georgia osethia

Georgia şi SUA au început duminică cele mai importante exerciţii militare comune de până în prezent, un indiciu al sprijinului SUA faţă de mica ţară caucaziană, ale cărei relaţii cu Rusia sunt tensionate, relatează AFP.

Debutul acestor manevre survine cu o zi înainte de o vizită de două zile la Tbilisi a vicepreşedintelui american Mike Pence, în cursul căreia el ar urma să reafirme sprijinul Washingtonului faţă de dorinţa Georgiei de a adera la NATO.

Pence a început duminică în Estonia un turneu destinat să liniştească micile micile republici baltice, membre ale NATO, după care îşi va continua călătoria în Georgia şi Muntenegru, scrie agerpres.ro.

Circa 800 de soldaţi georgieni şi 1.600 de soldaţi americani participă la aceste exerciţii, denumite ''Noble Partner 2017'' şi care vor dura până pe 12 august. La ele vor participa, de asemenea, 400 de militari veniţi din Armenia, Germania, Slovenia, Turcia, Ucraina şi Marea Britanie.

Este vorba de cele mai importante exerciţii comune americano-georgiene organizate în Georgia de la conflictul fulger cu Rusia în 2008. Ministrul georgian al apărării, Levan Izoria, a calificat amploarea exerciţiilor ca fiind ''fără precedent'', subliniind că ele urmează ''să arate în mod clar sprijinul faţă de Georgia din partea ţărilor membre ale NATO, îndeosebi a SUA''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.