Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Importurile de combustibil în Republica Moldova sunt în continuă creștere

pompa benzina

Importurile de benzină în Moldova în termeni fizici în prima jumătate a anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, au crescut cu 12,6% - până la 81,62 mii tone, transmite deschide.md

În lunile ianuarie-iunie a acestui an 79 mii 594 de tone de benzină A95 (în aceeași perioadă a anului trecut - 69 mii 148,95 tone), 2 mii 25 tone de benzină A98 (în aceeași perioadă a anului trecut - 1 mii, 614,52 tone) au fost importate în țara noastră.

Benzina A92 timp de 6 luni anul acesta nu a fost importată în Moldova, iar pentru aceeași perioadă a anului precedent importurile sale s-au ridicat la 1 735,35 tone.

În același timp, în prima jumătate a anului 2021, aproape toată benzina a fost importată în Moldova din România, a cărei pondere în importuri s-a ridicat la 98,77% din totalul aprovizionării cu acest combustibil pentru perioada specificată (pentru aceeași perioadă a anului trecut, ponderea României a fost de 100%).

Trebuie remarcat faptul că, din 2014, ANRE nu a furnizat date privind participanții individuali pe piața produselor petroliere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.