Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Importurile de lapte brut au scăzut cu 27,5%, în primele zece luni (INS)

lapte

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele zece luni, o cantitate de 1,023 milioane tone de lapte de vacă, în creştere cu 7,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cantitatea de lapte brut importată a scăzut cu 27,5%, relevă datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia de smântână de consum a înregistrat cea mai mare creştere (+0,9%), iar producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-5,5%).

În luna octombrie 2023 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 0,3%. Cea mai mare creşterea a producţiei s-a înregistrat la smântână de consum (+7,9%), iar cea mai mare scădere s-a înregistrat la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) (-5%). Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut în luna octombrie 2023 faţă de luna precedentă cu 4,4%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna octombrie 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 4,2%. Producţia de lapte de consum a avut cea mai mare scădere (-9,8%). Cea mai mare creşterea a producţiei s-a înregistrat la smântână de consum (+9,3%). Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut în luna octombrie 2023 cu 18,1% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.