Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Impozit majorat cu 500% pentru 200 de clădiri degradate din Arad, de anul viitor

Bogdan Nica
huiduieli parada

Proprietarii a peste 200 de clădiri degradate, aflate în zona protejată a orașului Arad, vor plăti un impozit cu 500% mai mare, începând de anul viitor, după ce, joi, a fost aprobată „taxa pe paragină”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Arad, joi, în timpul ședinței Consiliului Local, toate proiectele de hotărâre care vizau aplicarea “taxei pe paragină” în cazul imobilelor degradate din zona protejată a orașului au fost aprobate. Astfel, impozitul la peste 200 de clădiri din Arad va crește cu până la 500%, de la 1 ianuarie 2019.

„Noi urmărim ceea ce ne dorim de mult: să avem o pârghie prin care să-i determinăm pe cei care nu doresc să-şi refacă faţadele să facă acest lucru pentru că sunt proprietăţile lor. Constatăm că sunt unii care refuză să-şi reabiliteze proprietăţile şi trebuie să-i mobilizezi puţin. Legea ne permite ca înainte cu un an să-i verificăm şi în funcţie de gradul de degradare să propunem o majorare a impozitului care poate merge până la 500%. Din momentul în care Comisia de inventariere special constituită a început să trimită somaţii, am simţit o schimbare: numărul de solicitări de autorizaţii de construire a crescut, oamenii au început să se mobilizeze şi sunt convins că peste 90% dintre proprietari vor demara lucrări de reabilitare a faţadelor”, a declarat viceprimarul orașului Arad, Călin Bibarţ.

În total, potrivit reprezentanților Primăriei Arad, 206 clădiri din zona protejată a orașului sunt în diverse faze de degradare şi vor intra la supraimpozitare. În cazul a 70 dintre ele impozitul va fi majorat cu 100%, pentru 59 de clădiri se va plăti un impozit majorat cu 200%, pentru 33 de clădiri cu 300%, pentru 27 de clădiri cu 400% și pentru 17 clădiri aflate în stadiu avansat de degradare, impozitul va creşte cu 500%.

“Un exemplu în acest sens este Teatrul Vechi, o clădire-simbol din oraş, în cazul căreia impozitul va fi majorat de la 3.209 lei, la 19.254 lei”, a informat Primăria Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.