Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împrumut de 50 de milioane de euro, acordat companiei Schaeffler AG, de Banca Internaţională de Investiţii

facebook.com
lobby bani

Banca Internaţională de Investiţii (IIB) va acorda un împrumut de 50 de milioane de euro companiei Schaeffler AG, furnizor principal pentru sectoarele auto şi industriale, cu operaţiuni în cinci state membre ale IIB, între care şi România, informează un comunicat al băncii, potrivit Agerpres.

"Banca Internaţională de Investiţii a aprobat participarea sa în valoare de 50 de milioane de euro în cadrul unei finanţări în tranşe pe durata a 10 ani a companiei Schaeffler AG, în urma unei emiteri de Schuldscheindarlehen (SSD) (credit la bilet de ordin n.r). Astfel se va contribui, în mod direct, la dezvoltarea durabilă a industriei automotive", precizează IIB.

Acest domeniu este de importanţă strategică pentru mulţi dintre acţionarii europeni ai IIB deoarece generează un volum semnificativ de export, locuri de muncă şi contribuie la produsul intern brut. Suma aferentă tranşei asigurate de Banca Internaţională de Investiţii va fi folosită pentru susţinerea proiectelor de investiţii, cercetare şi dezvoltare şi/sau a unor proiecte "verzi" în anumite ţări membre IIB, incusiv în România.

Citește și: ULTIMA ORĂ Bucureștiul și 10 județe din țară, incluse de Germania pe lista 'zonelor de risc'

Fondată în anul 1946, Schaeffler AG este unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de echipamente originale şi automotive, specializat în producţia de componente şi sisteme de înaltă precizie în aplicaţii pentru motoare, transmisie şi şasiu, precum şi soluţii de rulare şi rulmenţi pentru un număr mare de aplicaţii industriale în industriile de inginerie, cea auto şi cea aerospaţială. Având în vedere capabilităţile sale tehnologice de vârf, prezenţa globală şi istoricul în ceea ce priveşte realizarea unor proiecte complexe, Schaeffler AG şi-a consolidat poziţia de furnizor de nivel 1 cu importanţă strategică pentru majoritatea producătorilor de echipamente originale (OEM), având peste 84.000 de angajaţi şi 170 de unităţi de producţie în întreaga lume.

În prezent, compania operează în 13 locaţii din 5 state membre IIB şi anume Ungaria, Slovacia, România, Rusia şi Republica Cehă.

Potrivit sursei citate, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) adoptate de către Naţiunile Unite sunt folosite de către companie drept direcţii de sustenabilitate. Compania desfăşoară cercetare şi dezvoltare la nivel înalt în cadrul producţiei şi distribuţiei de produse pentru vehicule electrice, cu emisii zero, sisteme avansate de stocare de energie şi sisteme de generare a energiei regenerabile. Schaeffler AG dezvoltă şi implementează de asemenea abordări de prezervare a resurselor naturale, de reducere şi reciclare a deşeurilor, de creştere a eficienţei energetice în cadrul proceselor de producţie.

"Acest proiect de finanţare este de maximă importanţă pentru IIB din moment ce implementarea sa nu doar adaugă încă un acord exemplar de dezvoltare portofoliului nostru de împrumuturi, dar şi demonstrează maturitatea Băncii şi creşterea abilităţii de execuţie a unor investiţii la scară largă", a spus Georgy Potapov, vicepreşedinte în cadrul board-ului IIB, responsabil de Împrumuturi şi Investiţii.

În opinia sa, tranzacţia va contribui la expansiunea "tehnologiilor verzi", va crea condiţii pentru păstrarea angajaţilor şi creşterea echipei, precum şi dezvoltarea exporturilor de înaltă tehnologie dinspre ţările noastre membre către alte ţări. "Toţi aceşti factori au o importanţă mărită în contextul actual impredictibil al pieţei şi de vulnerabilitate economică, când acţionarii noştri au nevoie de suport real", a adăugat vicepreşedintele IIB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.