Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împrumut pe 40 de ani! Republica Moldova urmează să semneze un acord cu Japonia în sumă de circa 13,5 miliarde de yeni japonezi

ipn.md
japonia moldova

Guvernului Japoniei va oferi Republicii Moldova un credit preferențial în valoare de circa 100 de milioane de dolari prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională. Un proiect cu privire la inițierea negocierilor a fost aprobat miercuri de către cabinetul de miniștri, transmite IPN.

„Conform prevederilor acordului de împrumut, Guvernul Republicii Moldova urmează să contracteze un împrumut în sumă de circa 13,5 miliarde de yeni japonezi, ceea ce reprezintă aproximativ 100 de milioane de dolari SUA. Obiectivul finanțării este de a sprijini reformele și politicile Guvernului Republicii Moldova prin atenuarea impactului războiului din Ucraina asupra refugiaților și gospodăriilor și prin asigurarea rezilienței și sporirii competitivității Republicii Moldova”, a declarat ministra finanțelor, Veronica Sirețeanu.

Acordul urmează să fie întocmit pe o perioadă de 40 de ani, dintre care 10 ani – perioada de grație și 30 de ani – perioada de rambursare.

Solicitarea de suport financiar în vederea finanțării deficitului bugetului de stat a fost înaintată de către Ministerul Finanțelor pe 26 iulie 2022. Drept urmare, Guvernul Japoniei și-a arătat disponibilitatea de a finanța Guvernul Republicii Moldova în implementarea politicilor de redresare economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.