Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împrumut uriaș făcut de Primăria Capitalei: Ia 555 de milioane de lei pe o perioadă de 20 de ani

sigla primaria bucuresti

Primăria Capitalei va face un împrumut de 555 de milioane de lei pe o perioadă de 20 de ani, în vederea refinanţării datoriei provenite din emisiunea de obligaţiuni realizată în 2015, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, marţi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

„Finanţarea din surse împrumutate permite autorităţilor locale să implementeze mai multe proiecte de investiţii într-o perioadă mai scurtă de timp, având în vedere că necesităţile de finanţare a cheltuielilor de capital depăşesc resursele proprii care sunt limitate. Ca urmare, a apărut necesitatea accesării de surse de finanţare suplimentare din împrumuturi contractate de la instituţii specializate”, se arată în proiectul de hotărâre adpugat suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei.

Citește și: Primarul care a reușit să mobilizeze aproape tot orașul să vină să-și ia rămas bun de la Rege

Astfel, Capitala s-a împrumutat, în 2005, cu 500 de milioane de euro pe o perioadă de 10 ani, printr-o emisiune de euroobligaţiuni pe piaţa internaţională de capital, pentru realizarea unor proiecte de investiţii, scrie news.ro.

Consilierii PNL critică acest proiect şi spun că împrumutul nu are rost din moment ce foarte mulţi bani s-au întors de la instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei la buget, nefiinf investiţi.

Citește și: Un cunoscut hipermarket se ÎNCHIDE! Proprietarii vor pune lacătul, DEFINITIV, pe magazin, în ianuarie 2018! Ce se va întâmpla cu angajații săi

„Sunt bani care au fost alocaţi, însă investiţiile nu s-au făcut. Banii au rămas şi sunt direcţionaţi către un fond de rezervă care va fi undeva la 300 de milioane lei. (...) Din punctul nostru de vedere nu are nicio logică să ne împrumutăm, din moment ce noi nu am reuşit să facem nici măcar acele investiţii pe care ar fi trebuit să le facem până acum. Avem bani în fondul de rezervă, nu are nicio logică. Anul acesta poate intra în istorie cu incompetenţa şi ineficienţa adminsitrativă, pentru că nicio investiţie nu a putut fi dusă la bun sfârşit”, a declarat consilierul general PNL, Ciprian Ciucu.

Citește și: Euro și dolarul se CLATINĂ ușor în fața leului! Cursurile pieței de valutare de marți, 19 decembrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.