Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împrumuturile și donațiile nu mai sunt de ajuns pentru Ucraina: Lituania a făcut chetă de șase milioane de euro pentru a cumpăra radare antiaeriene

militaryembedded.com
radar

O coaliție lituaniană formată din patru inițiative de sprijin pentru Ucraina a strâns şase milioane de euro pentru o achiziţie de radare de apărare antiaeriană necesare Forțelor Armate ale Ucrainei. "Lituania are doar trei milioane de locuitori, dar, în această săptămână, am strâns şase milioane de euro pentru a cumpăra sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina. Nu sunt semne de oboseală aici. Vom fi alături de Ucraina până la victorie" - a scris pe Twitter ministrul de externe lituanian, Gabrielius Landsbergis, scrie Rador.

Prețul unui radar sare de un milion de euro

Amintim că, pe 30 ianuarie, Lituania a lansat o nouă acțiune în sprijinul Ucrainei, pentru a strânge fonduri în vederea achiziționării și livrării de radare pentru monitorizarea spațiului aerian. Inițiativa, denumită simbolic "Radarom!", include organizațiile Blue/Yellow, Laisvės TV, 1K Fundas și Stiprūs kartu. Principalele mass-media lituaniene, de asemenea, s-au alăturat iniţiativei. Cu fondurile strânse în această campanie, activiștii se pregătesc să cumpere radare de la producători israelieni, prețul unui set de dispozitive fiind de un milion de euro.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.