Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imunologul român care și-a administrat așa-zisul vaccin COVID-19: Nu-mi fac iluzii că noi vom salva planeta

googleusercontent.com
coronavirus

Profesorul universitar Virgil Păunescu, director Oncogen Timişoara, cel care a anunțat că lucrează la un vaccin împotriva COVID-19, a anunțat vineri la Digi24 că și-a administrat două doze de vaccin.

„Forma de administrare e sub forma de aerosoli sau picaturi. Eu mi-am administrat picaturi in nas (...) Eu nu-mi fac iluzii ca noi vom face vaccinul care va salva planeta de COVID, problema noastra este de a ramane in competitie cu esalonul fruntas si la sfarsit sa putem face un vaccin eficient care sa ramana in Romania si in portofoliul Institutului Cantacuzino (coordonat de MApN) cu care am semnat un protocol, experimentele pe animale le va face Institutul Cantacuzino”, a declarat medicul imunolog.

El a precizat că nici nu se pune problema momentan ca acest vaccin sa poate fi administrat si altor persoane. „Maximul pe care mi-l permite legea este sa mi-l administrez mie”, a indicat Virgil Păunescu.

„Mi-am administrat 4 picături prima dată, apoi alte două picături. Experimentele pe animale ne costă peste 200.000 de euro. Vaccinul va fi produs, în primă fază, în SUA, pentru că el conține 11 proteine. Am semnat contractele de confidențialitate. Am vorbit cu premierul Ludovic Orban, mi-a promit sprijin, am vorbit și cu doamna Turcan”, a mai spus Virgil Păunescu și la România TV.

Citește și: PSD, UDMR și Pro România își unesc forțele pentru o mutare politică de proporții: creșterea cu 140% a ISR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.