Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În accidentul feroviar din halta Baldovineşti au fost accidentaţi doi salariaţi ai CFR Galaţi, anunță ITM Brăila

digi24.ro
cfr locomotiva tren

Două dintre cele patru victime ale accidentului feroviar produs miercuri dimineaţă în halta Baldovineşti sunt salariaţi ai CFR sucursala Galaţi, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, care a trimis o echipă de inspectori de muncă la locul producerii evenimentului.

"În urma evenimentului din data de 02.03.2022 care a avut loc în localitatea Baldovineşti, o echipă de inspectori de muncă din cadru ITM Brăila s-a deplasat la locul accidentului feroviar la halta de mişcare Baldovineşti (gara CFR Baldovineşti), la trecerea la nivel cu calea ferată. Din discuţiile avute de reprezentanţii ITM Brăila cu şoferul autovehiculului şi din datele culese de la reprezentanţii CFR s-a constatat că evenimentul a fost provocat de un şofer care, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, nu ar fi observat semnalele luminoase şi acustice şi a fost lovit de un tren InterRegio ce se deplasa pe sensul de mers Brăila-Galaţi. Din primele cercetări a rezultat că au fost accidentaţi doi salariaţi ai CN CFR Suc. Reg. Galaţi. Evenimentul va fi cercetat de CN CFR SA sub coordonarea ITM Brăila în vederea stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au condus la producerea evenimentului", se arată în comunicatul ITM Brăila.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian, a precizat că "celelalte două victime erau muncitori care lucrau afară şi care au fost loviţi de pietrele căzute din autobasculanta răsturnată".

"Cele patru victime rezultate în urma accidentului feroviar din localitatea Baldovineşti erau conştiente, nu prezentau leziuni majore, au fost transportate la spital de echipajele SMURD şi SAJ", a completat col. Ştefan Stoian.

Un tren de călători a lovit marţi un TIR la trecerea la nivel cu cale ferată din localitatea brăileană Baldovineşti, în urma accidentului feroviar traficul feroviar fiind blocat şi cel rutier, dirijat de poliţişti, potrivit Agerpres.

"În această dimineaţă, şoferul unui TIR, în vârstă de 59 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Baldovineşti, la trecerea la nivel cu cale ferată, nu ar fi observat semnalele luminoase şi acustice şi a fost lovit de un tren InterRegio ce se deplasa pe sensul de mers Brăila-Galaţi. Şoferul TIR-ului cât şi mecanicul de locomotivă, în vârstă de 42 de ani, din Brăila, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative", se arată în comunicatul IPJ Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.