Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Arabia Saudită are loc duminică summitul anual al Ligii Arabe

vot Arabia Saudita

După 24 de ore de la loviturile aeriene occidentale împotriva Siriei, în Arabia Saudită are loc duminică summitul anual al ţărilor membre ale Ligii Arabe, la care se va discuta, de asemenea, despre Iran, Yemen şi viitorul Ierusalimului, relatează AFP, conform agerpres.ro

Arabia Saudită i-a succedat Iordaniei la preşedinţia prin rotaţie a organizaţiei formate din 22 de ţări membre. Ea ar urma să acţioneze în vederea ajungerii la o poziţie dură şi unită faţă de Iran, marele său rival din Orientul Mijlociu, potrivit experţilor. 

Ryadul şi Teheranul s-au implicat de ani de zile în conflicte prin intermediari, de la Siria în Yemen, inclusiv în Irak şi Liban. 

Summitul arab se întruneşte după 24 de ore de la lansarea de către SUA, Regatul Unit şi Franţa a unor lovituri aeriene punctuale împotriva puterii preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, aliat cu Iranul şi Rusia, drept represalii la un presupus atac chimic împotriva unei enclave rebele siriene. 

Arabia Saudită şi Qatarul, între care există o criză de circa 10 luni în legătură cu presupusul sprijin din partea Doha pentru grupări extremiste, au susţinut amândouă acţiunea militară occidentală. 

Acest tip de reuniune nu duce decât foarte rar la acţiuni concrete. Ultima dată când Liga Arabă, înfiinţată în 1945, a luat o decizie puternică datează din 2011, când ea a suspendat Siria din cauza responsabilităţilor preşedintelui său în război. Prin urmare, Damascul nu va participa la summitul de duminică. 

Regele Salman al Arabiei Saudite va prezida reuniunea, care are loc în oraşul Dhahran, în estul regatului, la circa 200 de km de coastele iraniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.