Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În armata Ucrainei a fost constituit un cler militar

washingtonpost.com
ucraina-preot-armata

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a anunţat că în Forțele Armate ale Ucrainei și-a început activitatea clerul militar, scrie Unian, potrivit Rador.

"Am constituit clerul militar în Forțele Armate. S-au făcut toți pașii necesari" - a scris Maliar pe o reţea socială. Potrivit acesteia, constituirea clerului militar este extrem de importantă, pentru că apărătorii şi apărătoarele ucrainene au nevoie de sprijin religios.

"Toți au devenit un exemplu de loialitate, statornicie și curaj, dar soldații noștri au nevoie de susţinere. Sunt momente când au nevoie să fie auziți, să li se vorbească despre sens - adică despre ceea ce doar capelanii (militari, n.r.) pot vorbi. Este ceea ce nu poate oferi nimeni din rândul prietenilor sau rudelor, ci doar capelanii, datorită încrederii de care se bucură" - a subliniat ministrul adjunct al apărării de la Kiev.

De asemenea, Hanna Maliar a adăugat că Legea privind clerul militar, adoptată de Parlamentul Ucrainei pe 30 noiembrie 2021, ține cont de interesele tuturor celor implicați în proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.