Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Belgia, alegerile federale și regionale, desfășurate concomitent cu scrutinul europarlamentar

harta belgia

Aproximativ 8 milioane de belgieni sunt așteptați duminică la urne pentru a-și alege reprezentații în Parlamentul european, cât și în parlamentele regionale sau în Camera Reprezentanților din Belgia, informează cotidianul The Brussels Times, potrivit mediafax.

Citește și: Dezvăluire-bombă: USR-PLUS a depășit PNL și PSD

Alegerile regionale și federale au un rol crucial în contextul crizei politice de la Bruxelles, după ce Noua Alianță Flamandă (N-VA) a părăsit coaliția guvernamentală condusă de premierul Charles Michel în decembrie 2018.

În urma acestei crize, de la finalul lunii decembrie, Michel conduce un Guvern interimar.

Citește și: Cine a blocat tentativa de fraudă – Rareș Bogdan intervine în scandalul izbucnit după ce mama primarului Constanței a fost prinsă cu 5 buletine de vot

Secțiile de votare s-au deschis la ora locală 08:00 (ora României, 09:00), urmând ca primele sondaje de opinie la ieșire de la urne să fie anunțate la ora locală 18:00 (ora României, 19:00).

Citește și: Surpriză! De ce a mers Carmen Iohannis singură la vot

Pe lângă europarlamentari, belgienii urmează să alegă membrii Camerei Reprezentanților, camera inferioară a Parlamentului federal al Belgiei, dar și reprezentanții în patru adunări regionale și comunitare (Flamand, Valon, Bruxelles, Parlamentul comunității germane).

Citește și: S-a aflat! De ce nu va vota Elena Udrea

Indirect, aceste alegeri vor decide și componența altor patru adunări regionale și federale (Senatul Belgiei, Parlamentul Federației Bruxelles-Valonia, Parlamentul comunității franceze și Comisia Comunității flamande).

Din cauza sistemul politic complex și numărului mare de partide înscrise în cursă există mari șanse ca formarea unei coaliții guvernamentale stabile să se realizeze cu dificultate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.