Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Berlin se organizează demonstraţii şi mitinguri împotriva agresiunii israeliene în Palestina

digi24.ro
Germania

Pe măsură ce conflictul israeliano-palestinian intră în a noua zi, în Berlin se organizează demonstraţii şi mitinguri în sprijinul ambelor tabere, informează dpa.

Peste 2000 de persoane au participat miercuri la un miting în capitala Germaniei, afişând un banner pe care se putea citi:"Împotriva agresiunii israeliene în Palestina", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

Mai mulţi participanţi fluturau steaguri palestiniene. Demonstraţia a fost una paşnică, scrie Agerpres.ro.

Procesiunea s-a încheiat înainte să fi ajuns la Poarta Brandenburg, iar purtătorul de cuvânt al poliţiei nu a putut să explice motivele pentru care miting s-a încheiat mai devreme decât era planificat.

Mitingul a fost organizat după escaladarea violenţelor dintre israelieni şi palestinieni, în urmă cu nouă zile. Între armata israeliană şi militanţii din Fâşia Gaza au loc atacuri aeriene şi cu rachete după ciocnirile violente privind accesul la locul sfânt al musulmanilor din Ierusalim, Moscheea Al-Aqsa. Mânia palestinienilor a fost alimentată şi de evacuările forţate din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est.

Pe de altă parte, un grup care militează pentru solidaritate cu Israelul organizează joi un miting care urmează să aibă loc tot la Poarta Brandenburg.

Vice-cancelarul Olaf Scholz, ministrul justiţiei Christine Lambrecht şi secretarul general al CDU Paul Ziemiak se numără printre cei care intenţionează să participe, precum şi liderul grupului parlamentar al Partidului de Stânga, Dietmar Bartsch, şi parlamentarul Cem Ozdemir, membru al Partidului Verde.

Lambrecht a cerut, de asemenea, măsuri mai dure împotriva antisemitismului.

"Trebuie să clarificăm tuturor celor care răspândesc această agitaţie inumană, periculoasă şi criminală că nu acceptăm acest lucru şi că sunt în minoritate absolută în această ţară", a declarat aceasta pentru grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Comentariile ministrului survin pe fondul investigaţiilor realizate de poliţie în cazul unor incidente petrecute la sfârşitul săptămânii trecute în Germania, inclusiv vandalizarea unor sinagogi, precum şi a ciocnirilor cu poliţia din timpul demonstraţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.