Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Berlin şi în mai multe state regionale germane purtarea măştilor devine OBLIGATORIE, în mijloacele de transport în comun

Los Angeles Times
pneumonia virala boala masca

Capitala germană Berlin va impune începând cu 27 aprilie purtarea măştilor în mijloacele de transport în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, alăturându-se astfel majorităţii statelor regionale ale ţării, a anunţat primarul Michael Müller, relatează AFP.

Purtarea acestor măşti va fi "obligatorie" deoarece în mijloacele de transport în comun "nu este posibil să se garanteze o distanţă de câţiva metri între persoane", a mai spus el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis: O relaxare va fi făcută în paşi după 15 mai

În total, zece din cele şaisprezece state regionale, cu o populaţie totală de aproape 49 de milioane de persoane, au anunţat astfel de obligaţii pentru a limita răspândirea virusului, iar unele sunt deja în vigoare.

Saxonia (est) a fost prima regiune care a impus purtarea măştilor în mijloacele de transport în comun şi în magazine. În Bavaria (sud), cel mai mare stat german, masca va fi obligatorie începând de săptămâna viitoare.

Citește și: Marcel Ciolacu laudă munca aleșilor locali social-democrați: Contribuția aleșilor locali PSD a #dublat capacitatea de testare a României

Cel mai populat stat, Renania de Nord-Westfalia (vest), recomandă pentru moment utilizarea măştilor de protecţie. Aceasta este şi poziţia guvernului federal care nu poate impune astfel de restricţii, însă poziţia sa s-ar putea schimba în zilele următoare.

Cu peste 143.000 de cazuri înregistrate oficial, dintre care 4.600 de decese, pandemia este "sub control şi gestionabilă" în Germania, a declarat ministrul sănătăţii, Jens Spahn.

Citește și: Victor Ponta reacționează după declarația ministrului Sănătății: Se pare ca anturajul l-a stricat deja .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.