Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Brăila, camera de gardă a Secţiei Medicală 1 din cadrul Spitalului Judeţean, amenajată cu sprijinul bisericii

Spitalul Sfântul Sava
salon paturi spital

amera de gardă a Secţiei Medicală 1 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a fost amenajată cu sprijinul Parohiei "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din municipiu, conform agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Arhiepiscopia Dunării de Jos, acţiunea a fost organizată marţi, cu binecuvântarea arhiepiscopului Dunării de Jos, Casian Crăciun, în contextul tradiţionalului program filantropic "Ne înnoim de Sfintele Paşti", derulat în această perioadă în Eparhia Dunării de Jos, care se axează pe sprijinirea spirituală şi materială a persoanelor cu posibilităţi materiale reduse şi a unităţilor medicale şi de ocrotire socială.

"Preotul paroh Victor Ţugui, de la Parohia 'Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil' din municipiul Brăila, în urma unor discuţii avute cu medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a reuşit să achiziţioneze mai multe piese de mobilier necesare amenajării camerei de gardă din cadrul Secţiei Medicală 1 a acestei unităţi spitaliceşti brăilene. Prima etapă a activităţii a constat în achiziţionarea, transportul şi montarea în camera stabilită de medici a mobilierul format din trei dulapuri, două mese cu cinci scaune, o comodă cu sertare, o canapea, două paravane despărţitoare şi un frigider. După ce camera a fost pregătită, preoţi de la Centrul eparhial şi de la Parohia 'Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil' din Brăila s-au deplasat la unitatea medicală beneficiară pentru a oferi produse de igienă, materiale de curăţenie şi mănuşi chirurgicale pentru cadrele medicale, personalul auxiliar şi pentru bolnavii internaţi", se arată în comunicat.

Preoţii implicaţi în activitatea de la Spitalul Judeţean au săvârşit slujba Aghiasmei mici şi au rostit rugăciuni "pentru sănătatea şi ajutorul cadrelor medicale aflate în faţa unor provocări majore şi pentru semenii noştri aflaţi în diferite boli şi în suferinţă".

După activitatea de la Spitalul Judeţean, preoţii şi angajaţii Centrul social "Sfântul Vasile cel Mare" din cadrul parohiei "Sfinţii Arhangheli" din Brăila au oferit alimente neperisabile, articole vestimentare, încălţăminte şi alte daruri unui număr de 30 de copii asistaţi în cadrul Centrului social, care provin din 11 familii cu posibilităţi materiale reduse, monoparentale, unii dintre ei având şi probleme de sănătate.

"La final, preotul paroh Victor Ţugui împreună cu preotul Ciprian Duca, coordonatorul Centrului social parohial şi câţiva voluntari au vizitat cinci vârstnici nevoiaşi, pentru a le oferi pachete cu alimente de bază procurate special pentru ei. Valoarea darurilor oferite marţi Spitalului Judeţean Brăila şi persoanelor nevoiaşe este de 13.000 lei, iar de la începutul perioadei de pandemie această parohie brăileană a reuşit să ofere ajutoare în valoare de 125.000 lei. În Arhiepiscopia Dunării de Jos, activităţile de sprijinirea a semenilor nevoiaşi, dar şi a celor aflaţi în unităţile medicale şi centrele sociale vor continua în zilele următoare, prin implicarea preoţilor jertfelnici şi a voluntarilor din cuprinsul eparhiei", se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.