Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea ANTITERORISTĂ s-a încheiat la Bruxelles/ Update

UPDATE: 2.00: Poliţia belgiană a arestat 16 persoane în timpul operaţiunilor urmate după atacurile de la Paris din 13 noiembrie, dar nu l-a găsit pe Salah Abdeslam, bărbatul din Bruxelles suspectat că a jucat un rol-cheie în Franţa, a anunţat procurorul public la începutul zilei de luni, informează Reuters.

UPDATE 0.50: Les perquisitions sont terminées, le parquet fédéral va faire une conférence de presse vers minuit (AFP)

UPDATE 0.45: UPDATE: Thanks to the media and citizens for their silence online as asked during the juridicial intervention tonight , anunță pe contul de Twitter cei de la Centrul de Criză din Belgia.

UPDATE: 0.40 Operațiunea armatei belgiene și a poliției federale ar fi luat sfârșit. Vor urma declarații de presă ale oficialilor

UPDATE: 0.30 Pe Twitter jurnaliștii belgieni susțin că lupte grele se dau în Place Centrale și că forțele poliției federale belgiene au căzut într-o ambuscadă a teroriștilor.

UPDATE 0.10: O nouă operațiune este în curs la această oră în Piața St.Catherine din cartierul Molenbeek în care trăiește o importantă minoritate musulmană.

UPDATE 23.00: Blocaj media total în timpul operaţiunilor antiteroriste din Belgia. Autorităţile din capitala UE, Bruxelles au rugat mass-media şi cetăţenii să nu ofere niciun fel de informaţii sau poze cu operaţiunile.

UPDATE: Poliția a confirmat că acțiuni similare au loc și în regiunea orașului Charleroi. Consiliul European și-a amânat lucrările.

UPDATE: Mai multe organisme de presă din Belgia au încetat să mai difuzeze informații despre operațiunile poliției.

UPDATE: Mai multe străzi sunt blocate.

UPDATE: Poliția le cere locuitorilor din Bruxelles să nu mai posteze pe rețele de socializare detalii despre operațiunea anti-teroristă în curs. Motivul: teroriștii sunt informați despre orice mișcare a armatei în acest mod.

E stare de urgență maximă în Bruxelles! Conform localnicilor, au început schimburi de focuri în capitala Belgia. Armata folosește elicoptere în zonele Laeken si Wemmel. Un autobuz a fost folosit pentru a bloca strada Lombard din centrul Bruxellesului. Sute de politisti inarmatipatruleaza in cartierul Etterbeek din Bruxelles.

Citește și: ALERTĂ TERORISTĂ în Belgia: Un hotel este încercuit de forțele de ordine la Bruxelles

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.