Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Bucureşti nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienţii COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni că, la nivel naţional, mai sunt libere doar trei paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, în spitale din judeţele Bihor, Braşov şi Galaţi.

La acest moment, în Bucureşti nu sunt paturi ATI libere pentru pacienţii COVID-19.

GCS arată că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, luni, la nivel naţional, există 1.444 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti, sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 120 de paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, dintre care 51 sunt în Bucureşti. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

În prezent, 1.468 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

Potrivit GCS, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.