Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În cadrul 'Romanian Urban Mobility Startups Overview' va fi prezentată noua versiune a ecosistemului românesc

agerpres.ro
ici urban mobility

Versiunea actualizată a raportului iniţiat în 2021 cu privire la ecosistemul românesc de mobilitate urbană va fi prezentată miercuri în cadrul "Romanian Urban Mobility Startups Overview", care deschide seria evenimentelor tematice ale EIT Urban Mobility Romania Hub din acest an, conform Agerpres.

Celelalte sesiuni se vor concentra pe expunerea de idei din partea experţilor invitaţi, precum şi pe împărtăşirea experienţelor întâlnite de către start-up-urile din domeniu, informează un comunicat al companiei.

Începând cu luna martie 2022, EIT Urban Mobility Romania Hub va organiza un program similar celui derulat în 2021, ai cărui beneficiari au fost peste 15 start-up-uri de mobilitate. Printre beneficiile programului se numără: sesiuni de training si mentorat personalizate în funcţie de nevoile start-up-urilor, consultanţă în accesarea de finanţări şi noi pieţe, creşterea vizibilităţii şi asistenţă în aplicarea la programele de accelerare şi investiţii ale EIT Urban Mobility. Aplicarea la program se face până la data de 27 februarie 2022.

Tot în contextul programului pentru start-up-uri, se lansează un apel deschis pentru experţi care doresc să susţină start-up-urile din acest sector, prin oferirea de sesiuni de mentorat pe diverse tematici.

"Dezvoltarea României, din punct de vedere economic şi societal a condus la creşterea masivă a numărului de locuitori şi bunuri care trebuie transportate, ceea ce se traduce prin aglomerarea şi congestionarea oraşelor noastre. De asemenea, pandemia COVID-19 a avut un puternic impact în ecosistemul de start-up-uri din mobilitatea urbană, care a suferit şi suferă în continuare transformări. La nivel european, deşi sectoare precum logistica şi livrarea au depus eforturi, numărul total de unicorni din mobilitate a scăzut. Cu toate acestea, observăm multe oraşe şi cetăţeni care caută să adopte inovaţii tehnologice pentru îmbunătăţirea mobilităţii, ca parte a vieţii lor de zi cu zi, creând astfel tot mai multe oportunităţi pentru inovatori, companii şi investitori", spune Alexandra Hîncu, Hub Manager al EIT Urban Mobility Romania Hub.

În acelaşi context, Mircea Vădan, Board member Spherik Accelerator şi Activize, susţine că există mult interes pentru confort şi fiabilitate în călătorii şi deplasări, ceea ce vine cu noi provocări, iar potenţialele soluţii pot fi oferite şi de către startup-urile tehnologice. " În ecosistemul românesc, conform bazei noastre de date, sunt active 70 de startup-uri în domeniul mobilităţii şi transportului, acestea oferind diverse servicii, de la sisteme de parcare şi management al traficului până la aplicaţii de carpooling şi ride-sharing. Iar scopul nostru prin activităţile programului este să îi sprijinim şi să îi punem în legătură cu potenţiali clienţi şi parteneri", a spus Vădan.

De asemenea, administratorul Federaţiei Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România, Paul Pece, afirmă că noile provocări cu care se confruntă oraşele şi zonele metropolitane, în contextul post pandemic, impun soluţii legate de adaptarea transportului public la cererea utilizatorilor, precum şi identificarea unor proiecte care să abordeze integrat noile forme de mobilitate. "În acest context este esenţială colaborarea între autorităţile locale, mediul academic şi companiile din domeniul serviciilor de mobilitate,de o manieră care sa asigure sustenabilitatea pe termen lung şi o creştere a calităţii acestor servicii, în corelaţie cu aşteptările utilizatorilor", a adăugat el.

Pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă oraşele, se pot fructifica atât creativitatea cât şi cunoştinţele tehnologice ale start-up-urilor şi inovatorilor din ecosistemul naţional, precum şi pe cele ale reţelei europene a EIT Urban Mobility. Astfel, pentru a aduce plusvaloare oraşelor, hub-ul EIT Urban Mobility din România îşi va continua parcursul de conectare a părţilor interesate în a găsi soluţii şi resurse în vederea dezvoltării ecosistemului de inovare în sectorul transporturilor inteligente şi mobilităţii urbane.

EIT Urban Mobility Romania Hub, lansat în octombrie 2021, îşi continuă activitatea şi pe parcursul anului 2022, reunind specialişti în inovare, transport, politici publice şi finanţări pentru a extinde portofoliul de idei şi proiecte finanţabile, ce pot genera noi soluţii şi investiţii în sectorul mobilităţii urbane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.