Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Capitală este haos în trafic: Nicușor Dan susține că știe 'soluția minune'

Inquam Photos / George Călin
Nicusor Dan

„Când boala e grea trebuie să acționezi sistematic și să ai răbdare”, spune primarul general, Nicușor Dan, întrebat despre rezolvarea problemelor din traficul din Capitală. Primar în ultimii 4 ani în Capitală, Nicușor Dan susține că are soluțiile pentru decongestionarea traficului, însă prea puține dintre aceste măsuri au fost și aplicate, informează Mediafax.

„Răspunsul e complex. În primul rând trebuie să ne uităm la sursa traficului, care e dezvoltarea total aberantă urbanistică din ultimii 20 de ani. Trebuie să ne uităm la sursă. Modul în care vom dezvolta urbanistic Bucureștiul trebuie să fie conform cu această știință. Am făcut asta, în ciuda opoziției multor instituții, cum ar fi ISC. Apoi, pentru a rezolva o problemă care s-a agravat 20 de ani soluția este de durată și îniseamnă să încurajezi oamenii să folosească transportul public. Am adus prima oară după Revoluție în București tramvaie, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze, s-a mărit confortul și toate celelalte măsuri - localizarea cu google maps, biletul unic cu metroul, controale la cap de linie, externalizare curățenie, extinderea rețelei în cartiere care nu aveau transport public... Toate astea au făcut ca utilizarea transportului public să crească cu 40%”, spune Nicușor Dan, întrebat despre rezolvarea problemelor din traficul din Capitală.

Nicușor Dan mizează pe tramvai

El amintește și de reabilitarea și extinderea rețelei de tramvai.

„Avem studiu de oportunitate pentru aducerea a 250 de tramvaie noi, eu pariez pe tramvai, pentru că după metrou e mijlocul care transportă cei mai mulți călători. Pe partea de infrastructură rutieră acum vom semna copntractul pentru semaforizarea inteligentă și avem acele radiale până la autostrada de centură, la fel e o chestiune care va dura 3-4 ani. Când boala e grea trebuie să acționezi sistematic și să ai răbdare”, încheie Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.