Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ce parte a patului trebuie să dormi ca să nu mai ai coșmaruri

stiripesurse.ro
somn dorimit oboseala

Tu știi în ce parte a patului trebuie să dormi ca să nu mai ai niciodată coșmaruri? Specialiștii în filosofia Feng Shui au venit cu noi explicații privind poziția în care trebuie să te odihnești pentru a fi plin de energie și creativitate în timpul zilei. Află în rândurile de mai jos cum te poți bucura de un somn liniștit și profund.

Motivul pentru care este important să te odihnești suficient în fiecare noapte

Cu toții știm că odihna este foarte importantă pentru ca organismul să funcționeze corespunzător în fiecare zi. Programul de somn ar trebui să reprezinte o rutină căreia să îi acordăm importanță la fel cum o facem în cazul tenului sau a danturii. Dacă și tu vrei să îți îmbunătățești calitatea somnului, ai ajuns la locul potrivit.

Să vorbim mai întâi despre cât de lung ar trebui să fie programul de somn. Experții în sănătate spun că adolescenții ar trebui să se odihnească minimum opt ore pe noapte, pentru a fi cu adevărat în formă a doua zi. Adulții tineri și de vârstă medie ar trebui să doarmă cel puțin șapte ore. Vârstnicii trebuie să doarmă opt, nouă ore.

Este important să te asiguri că dormi suficient în fiecare noapte, pentru a evita să te confrunți cu consecințe dezastruoase. Știai că funcțiile cognitive sunt puternic afectate, dacă nu te odihnești corespunzător? Cercetătorii au descoperit că, în cazul în care dormi doar cinci ore pe noapte, creierul uman îmbătrânește cu aproape opt ani de zile.

Privarea de somn este o problemă tot mai des întâlnită în societatea actuală. Insomniile sunt la ordinea zilei. Dacă și tu te confrunți cu astfel de stări sau chiar cu coșmaruri când dormi, ai ajuns la locul potrivit. Specialiștii în filosofia Feng Shui explică cum trebuie să procedezi pentru a avea parte de un somn odihnitor.

Probabil nu știai, însă poziția în care dormi poate să îți influențeze sănătatea fizică, precum și cea mentală, spun specialiștii în filosofia Feng Shui. Trebuie să eviți să dormi cu fața spre ușă, întrucât această poziție de odihnă poate determina energia pozitivă să „fugă” și te vei trezi mai obosit decât te-ai culcat.

Pentru a-ți îmbunătăți starea generală și pentru a avea un somn odihnitor, este bine să te așezi în pat în direcția estului. Dacă faci din acest lucru un obicei, te vei bucura de zile foarte active și creative. Dacă obișnuiai să ai zile dificile la locul de muncă, acest lucru se va schimba rapid.

Pentru a nu avea coșmaruri, specialiștii Feng Shui spun că ar trebui să dormi în direcția nordului. Asta pentru că acest punct cardinal este asociat cu apa, care aduce liniște și puritate în viața de zi cu zi. Așezându-te astfel în pat, vei prveni stagnarea energiei negative în corp, în timpul nopții, și te vei bucura de un somn reconfortant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.