DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

În ce stadiu al construcției casei este necesar să apelați un inginer structural?

Pinterest
inginer inginerie

Dacă aveți în vedere proiectarea extinderii unei locuințe sau restaurarea unei construcții de orice fel – hală, locuință, garaj - de serviciile unui inginer structural puteți avea nevoie în orice moment. Expert în conceptualizarea, respectiv executarea proiectelor de construcție, inginerul structural asigură fezabilitatea proiectului și oferă chiar și sfaturi specializate în alegerea materialelor de construcție necesare.

De serviciile oferite de un astfel de expert puteți avea nevoie în orice moment, așadar în acest articol veți regăsi câteva informații utile referitoare la domeniul de activitate al acestuia.

Care este domeniul de activitate al unui inginer structural?

Un inginer structural are o pregătire profesională specifică. Acesta este un inginer civil care se ocupă de întocmirea documentației necesare unui proiect de construcție, de obținerea unor avize sau de pregătirea avizelor eliberate de alți experți în domeniu. De asemenea, activitatea profesională a acestuia are în vedere diagnosticarea unor structuri portante, dar și evaluarea structurii construcției sau evaluarea rezistenței la foc.

Este extrem de important să apelați la serviciile unui inginer structural în cazul în care proiectul de construcție sau reconstrucție prezintă cerințe deosebite. Dintre acestea, este necesar a fi enumerate reconstrucțiile unor clădiri vechi sau a unor clădiri istorice. Pentru acestea, dar și pentru construcțiile noi, este nevoie de o evaluare statică pe care doar un astfel de expert o poate realiza.

Când puteți avea nevoie de serviciile unui inginer structural?

Perioada documentației și obținerii avizelor este momentul în care aveți nevoie de serviciile unui inginer structural. Acesta vine în sprijinul celor care doresc să construiască încă de la început, din faza de întocmire a documentelor necesare. Obținerea autorizației de construcție se poate realiza doar în momentul în care este realizată evaluarea statică a unui imobil sau a oricărui tip de construcție.

Este necesar ca o evaluare statică să fie realizată în scopul identificării unor nevoi specifice ale lucrării de construcție sau reabilitare. Acest expert vă poate spune dacă reabilitarea unei clădiri se poate face în anumite condiții, ce materiale ar trebui utilizate sau dacă restaurarea are într-adevăr sens. Informații complete despre ceea ce aveți nevoie în vederea obținerii unei autorizații de construcție și nu numai puteți găsi pe  stiripesurse.ro.

Ce preț este nevoie să plătiți pentru astfel de servicii?

În funcție de complexitatea lucrării sau de proiectul static care trebuie realizat, prețurile pe care le puteți plăti pentru serviciile acestui expert pot varia de la câteva sute de lei la câteva mii chiar. Dacă pentru o simplă consultare a unui inginer structural puteți plăti sume de aproximativ 500 de lei, pentru proiectele statice necesare obținerii autorizației de construcție puteți plăti sume de aproximativ 700 de lei pentru locuințele un singur etaj sau de câteva mii de lei în cazul clădirilor cu elemente structurale numeroase sau portante.

Cum puteți identifica cel mai bun inginer structural pentru proiectul dumneavoastră?

Este important să stabiliți o comunicare eficientă cu inginerul structural pe care îl alegeți pentru dezvoltarea proiectului de construcție. Acesta este primul aspect de care trebuie să țineți cont atunci când faceți o alegere în acest sens.

Pe lângă acest criteriu, este important ca inginerul structural să aibă experiența necesară pentru a vă ajuta în proiectul pe care doriți să îl puneți în practică, mai ales dacă este vorba despre un proiect special, cu cerințe specifice. Trebuie ca acesta să vă ofere încredere în momentul colaborării, dar să își arate și interesul în rezolvarea cât mai rapidă și eficientă a lucrării. Și nu în ultimul rând, țineți cont de prețul pe care trebuie să îl plătiți – nu de fiecare dată cel mai scump expert este și cel mai bun.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.