Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În cel mai mare spital din Gaza, câinii au început să mănânce cadavrele foștilor pacienți (OMS)

bbc.com
gaza al-shifa spital

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a descris cel mai mare spital din Gaza ca fiind "aproape un cimitir", relatează BBC, potrivit news.ro.

Spitalul Al-Shifa - care se află în nordul Fâşiei Gaza - a fost în prima linie a luptelor intense din ultimele zile, Forţele de Apărare Israeliene (FDI) insistând că Hamas operează un centru de comandă şi control în tunelurile de sub spital. Hamas şi spitalul neagă acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a declarat că aproximativ 600 de persoane au rămas în spital, iar altele s-au adăpostit pe holuri. "În jurul spitalului există cadavre care nu pot fi îngrijite sau nici măcar îngropate sau duse la vreun fel de morgă", a spus el.

"Spitalul nu mai funcţionează deloc aşa cum ar trebui. Este aproape un cimitir", a adăugat Lindemeier. Medicii au vorbit, de asemenea, despre cadavrele care se îngrămădesc şi putrezesc la spital. Dr. Mohamed Abu Selmia a mai declarat pentru BBC că, întrucât autorităţile israeliene nu au acordat încă permisiunea ca trupurile în descompunere să părăsească spitalul pentru a fi îngropate, câinii au intrat acum în incinta spitalului şi au început să mănânce cadavrele.

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la soarta a zeci de copii prematuri care nu mai pot sta în incubatoare din cauza întreruperilor de curent.

Selmia a declarat că şapte dintre aceşti bebeluşi au murit acum din cauza lipsei de oxigen. Mark Regev, un consilier principal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul oferă "soluţii practice" pentru evacuarea bebeluşilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.