Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda a două conflicte majore costisitoare în desfășurare, veniturile totale ale celor mai mari companii de armament din lume au scăzut

reuters.com
sua armament

Un institut de cercetare şi analiză din Suedia a declarat că veniturile totale ale celor mai mari companii de armament din lume au scăzut cu 3,5% în 2023, în ciuda invaziei la scară largă lansată de Rusia în Ucraina.

Institutul Internaţional pentru Pace de la Stockholm (SIPRI) a subliniat că reducerea veniturilor se datorează în principal restanţelor în ce priveşte onorarea comenzilor şi dificultăţilor cu care s-au confruntat unii mari producători în accelerarea producţiei de armament, relatează Rador Radio România.

SIPRI a mai spus că, în 2022, cele mai mari 100 de companii de armament din lume au vândut arme şi servicii militare în valoare totală de aproape 600 de miliarde de dolari, jumătate din venituri fiind ale unor companii americane.

Companiile din China, a doua ţară semnificativă în ce priveşte producţia de armament, a atras 18% din veniturile globale. SIPRI a subliniat că China, India şi Turcia se numără printre ţările care depun eforturi pentru a-şi acoperi cu producţie internă industria de apărare.

Pentru un al doilea an consecutiv, veniturile combinate ale companiilor de armament din Asia şi Oceania le-au depăşit pe cele ale companiilor de apărare din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.