Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda creșterii alarmante de infectări cu COVID-19, Putin NU ia în calcul carantina națională. Ce mai spune despre vaccinul rusesc

en.kremlin.ru
Vladimir Putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a asigurat joi că nu va exista o nouă carantină la nivel naţional în pofida unei creşteri drastice a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 înregistrate în Rusia în ultimele săptămâni, subliniind că Rusia speră să înceapă vaccinarea în masă până la sfârşitul acestui an, relatează AFP, RIA Novosti şi Reuters, conform agerpres.ro.

"Noi înţelegem perfect cum trebuie să acţionăm şi de aceea nu vom institui măsuri total restrictive şi o aşa-zisă carantină naţională sub care economia şi activităţile comerciale sunt practic oprite", a declarat Putin în cursul unui forum de investiţii în videoconferinţă.

"În pofida unei situaţii epidemiologice dificile, suntem pregătiţi mult mai bine să lucrăm în condiţiile impuse de această epidemie", a adăugat preşedintele rus, evocând capacităţile ţării de a-şi mobiliza sistemul de sănătate şi de a pune în aplicare măsuri de prevenţie.

BREAKING Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni


Potrivit lui, în caz de necesitate, măsuri "ţintite şi justificate" ar putea fi luate independent în regiuni şi oraşe "pentru a proteja la maximum securitatea oamenilor", menţinând în acelaşi timp "activităţile întreprinderilor".

În acelaşi timp, Putin a declarat că vaccinurile experimentale ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente şi că Rusia speră să înceapă vaccinarea în masă până la sfârşitul anului.

Rusia, care a cunoscut importantă recrudescenţă a epidemiei în ultimele săptămâni, a înregistrat joi 17.717 noi de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 366 de decese, ceea ce constituie un record.

Ţara este a patra în lume ca număr de cazuri înregistrate, cu un total de 1.581.693 contaminări şi 27.301 morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.