Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda divergențelor din ultima perioadă, Chișinăul și Tiraspolul par să colaboreze! Un nou contract a fost semnat între Energocom și Centrala Cuciurgan

Agora
 Centrala de la Cuciurgan

Energocom, compania de stat din Republica Moldova, și Centrala de la Cuciurgan (MGRES), de pe teritoriul Transnistriei, au prelungit pentru încă o lună contractul de livrare a energiei electrice malului drept. În schimb, Moldovagaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES. Despre semnarea contractului a anunțat așa-zisul „minister al dezvoltării economice” din Transnistria, conform deschide.md.

„Am reușit să ajungem la o înțelegere cu Moldova – contractul a fost semnat. În ianuarie, „RMN” va primi gaze naturale furnizate de SAP „Gazprom” în volumul de 5,7 mln. m3/zilnic, ca și în luna decembrie. La rândul său, MGRES își asumă obligația de a furniza energia electrică pentru a satisface nevoile Moldovei la nivelul indicatorilor lunii precedente. Prețul de achiziție a energiei electrice a fost păstrat”, precizează transnistrenii.

În acest sens, malul drept va primi circa 204 mii MW la un preț de 73 dolari/MW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.