Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda INTERDICŢIEI de călătorie emisă de Washington, Coreea de Nord lasă uşa deschisă pentru turiştii americani

coreea de nord

Coreea de Nord a dat asigurări vineri că uşa sa rămâne 'larg deschisă' pentru turiştii americani, în pofida interdicţiei impuse de Washington cetăţenilor săi de a se deplasa în această ţară izolată în urma decesului unui american care a fost închis de autorităţile nord-coreene, relatează AFP, conform agerpres.

Interdicţia americană, care va intra în vigoare la 1 septembrie, a fost justificată de 'riscul grav' de arestare a cetăţenilor americani de către autorităţile nord-coreene, ceea ce reprezintă 'un pericol imediat pentru securitatea lor fizică'.

Citeşte şi: Demonstraţie de FORŢĂ a armatei ruse. A simulat INVAZIA R. Moldova - FOTO

Această decizie a fost luată în urma decesului lui Otto Warmbier, un student de 22 de ani condamnat în Coreea de Nord la 15 ani de muncă silnică pentru că a încercat să fure un afiş cu propagandă. El a fost repatriat în iunie în SUA în stare de comă, ale cărei cauze nu sunt cunoscute deocamdată, şi a decedat la scurt timp.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a declarat că americanii sunt în continuare bineveniţi.

'Uşa noastră va fi mereu larg deschisă pentru orice cetăţean american care doreşte să viziteze ţara noastră cu bună credinţă', se arată într-un comunicat difuzat de agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Autorităţile americane au decis că paşapoartele americane nu vor mai fi 'valide pentru a ajunge sau tranzita' Coreea de Nord, cu excepţia unei autorizări speciale.

Purtătorul de cuvânt nord-coreean nu a precizat cum vor putea ajunge turişti americani în Coreea de Nord în astfel de condiţii.

Citeşte şi: ATAC la securitatea naţională. Donald Trump este EXASPERAT de 'CÂRTIŢELE' de la Casa Albă

'Nu există niciun motiv ca străinii să nu se simtă în siguranţă în Coreea de Nord, care are cel mai puternic şi stabil sistem de stat', a spus el.

Câţiva americani s-au expus la 'pedepse legitime conform legilor' nord-coreene, a adăugat el.

Potrivit operatorilor de turism care organizează aceste vizite total controlate de regim, aproximativ 5.000 de turişti occidentali, dintre care 20% americani, vin în fiecare an în Coreea de Nord.

Decesul lui Otto Warmbier nu a făcut decât să exacerbeze tensiunile deja crescute în regiune din cauza programului balistic şi nuclear al Phenianului.

Coreea de Nord a testat recent două rachete balistice intercontinentale care ar putea atinge continentul american, potrivit specialiştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.