Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda sancțiunilor, Coreea de Nord s-a umplut de genți de lux - Cât costă o astfel de geantă la Phenian

Seldon.News
Coreea de Nord

Bogații din Coreea de Nord nu sunt afectaţi de restricțiile impuse de ONU și se bucură de obiecte de lux de la marile case de modă.

Consiliul de Securitate al ONU a impus sancțiuni Coreei de Nord care includ și restricții pentru bunurile de lux, însă Organizația Națiunilor Unite nu a specificat clar că este vorba și despre gențile de lux, potrivit stirileprotv.ro

Elitele din capitala Phenian au profitat din plin de această portiță și au început să aducă în țară genți de la marile case de modă, potrivit Daily NK.

“Magazinele din Phenian sunt pline cu genți de înaltă calitate, pentru bărbați și femei. Unii dintre bogați merg și își iau genți scumpe, pentru a-și etala averea”, a declarat o sursă pentru Daily NK.

Gențile de lux ajung în Coreea de Nord fie importate de comercianții privilegiați, care fac profituri uriașe de pe urma lor, fie sunt aduse de vizitatori străini.

Cel mai cunoscut scriitor rus contemporan este la București - Mesajul pentru Vladimir Putin

Când elitele de la Phenian se plictisesc de gențile de lux, acestea ajung în piețele din provincie.

“Femeile din provincie cărora le plac obiectele de lux vor încerca să își cumpere cel puțin o geantă scumpă, chiar dacă asta înseamnă că vor mânca mai puțin și vor avea mai puțini bani”, a mai declarat aceeași sursă.

Achiziția de obiecte de lux este însă împotriva ideologiei de stat, iar guvernul de la Phenian a criticat în dese rânduri stilul de viață al elitelor nord-coreene, pe care îl consideră “vulgar”.

Pe de altă parte, cetățenii obișnuiți din Coreea de Nord, care abia reușesc să câștige echivalentul a 11 dolari pe lună, sunt nemulțumiți de obiceiurile clasei privilegiate.

“Unii dintre bogați își cumpără genți care costă cât peste 100 de kg de orez, într-un mod dizgrațios”, a mai precizat sursa Daily NK.

Cu toate acestea, guvernul nu a interzis comercializarea bunurilor de lux, care se găsesc în Kwangbok Area Supermarket, primul supermarket din Coreea de nord și alte magazine din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.