Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda sancțiunilor, oamenii lui Vladimir Putin au întors banii cu lopata: numărul miliardarolor ruși a atins un nivel record

stiri.md
Rusia steag drapel

Numărul miliardarilor ruşi în dolari în clasamentul mondial Forbes a crescut într-un an de la 110 la 125 de persoane. Acesta este cel mai mare rezultat din istoria listei celor mai bogați oameni de afaceri din lume, relatează Rador Radio România. Recordul anterior pentru numărul rușilor prezenţi în clasament a fost înregistrat în 2021 - cu 123 de persoane.

Potrivit versiunii ruse a publicaţiei Forbes, averea totală a celor mai bogați ruși a crescut cu 14% pe parcursul anului și a ajuns la 576,8 miliarde de dolari.

După cum subliniază publicația, această cifră este mai mică decât nivelul record înregistrat în 2021, când capitalul total al celor 123 de miliardari ruşi a ajuns la 606,2 miliarde de dolari.

Liderul listei printre oamenii de afaceri ruși este fondatorul "Lukoil", Vagit Alekperov, a cărui avere în ultimul an a crescut la 28,6 miliarde de dolari. După acesta se află șeful "Novatek", Leonid Mihelson, capitalul său fiind estimat la 27,4 miliarde de dolari. Locul trei a fost ocupat de principalul acționar al NLMK Vladimir Lisin (cu 26,6 miliarde de dolari). Următorul în clasament este principalul acționar al "Severstal" și președintele consiliului de administrație al companiei, Aleksei Mordaşov (cu 25,5 miliarde de dolari). Primele cinci poziţii în clasament sunt închise de președintele "Norilsk Nickel", Vladimir Potanin (cu 23,7 miliarde de dolari). Averea omului de afaceri, fondatorul "EuroChem", Andrei Melnicenko, a scăzut la 21,1 miliarde de dolari, acesta coborând pe locul șapte.

Vezi și: Clasamentul Forbes 2024: cine sunt cei mai bogați oameni din lume. Un nume surpriză își face loc în topul miliardarilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.