Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, sute de mii de pelerini s-au scăldat în apele Gangelui

gange

Sute de mii de pelerini hinduşi s-au scăldat vineri în apele sacre ale Gangelui în cadrul unui festival anual, în pofida unei recrudescenţe alarmante a pandemiei de COVID-19, informează dpa, potrivit Agerpres.

Pelerinii cred că baia rituală în apele fluviului în timpul festivalului Makar Sankranti îi va absolvi de păcate, însă adunări religioase similare au contribuit la apariţia celui de-al doilea val devastator al pandemiei în această ţară anul trecut.

Un număr uriaş de persoane s-a adunat pe malurile fluviului Gange în statul nordic Uttar Pradesh şi în statul estic Bengalul de Vest pentru această baie rituală, încălcând normele de siguranţă impuse în contextul pandemiei.

În imaginile difuzate de posturile de televiziune se poate vedea că numeroşi participanţi nu poartă măşti sanitare şi nu respectă distanţarea fizică, generând temeri că aceste adunări se vor transforma în evenimente "super-propagatoare" de COVID-19.

În ultima săptămână, India, cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, a înregistrat o creştere masivă a numărului de infectări cu coronavirus, alimentată de varianta Omicron.

Peste 264.000 de cazuri noi au fost semnalate în ţară în ultimele 24 de ore, a precizat Ministerul Sănătăţii. În ceea ce priveşte decesele cauzate de COVID-19, numărul acestora a crescut cu 315 în acelaşi interval, ajungând în total la 485.350, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.