Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Columbia s-a aprobat legea amnistiei pentru membrii FARC

The Guardian
FARC

Camera Reprezentanţilor din Columbia a aprobat, miercuri, legea amnistiei prin care guvernul de la Bogota urmăreşte să ofere siguranţă juridică membrilor gherilelor FARC care predau armele ca parte a acordului de pace, transmite EFE.

Legea Amnistiei a fost aprobată în plenul Camerei inferioare cu 121 de voturi pentru şi niciunul împotrivă şi a trecut spre dezbatere şi adoptare în Senat, unde se aşteaptă să fie aprobată tot miercuri, scrie agerpres.ro.

Iniţiativa legislativă include amnistia pentru toţi membrii mişcării FARC, excepţie făcând cei care au comis delicte grave prevăzute în Statutul de la Roma, precum crime împotriva umanităţii, abuzuri sexuale sau recrutare de minori, printre altele.

Ministrul columbian de interne, Juan Fernando Cristo, a mulţumit plenului Camerei pentru "angajamentul în favoarea păcii" prin aprobarea Legii Amnistiei, a cărei dezbatere în Congres a început pe 19 decembrie.

De această lege urmează să beneficieze mai mult de 6.000 de membri ai Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia, judecaţi pentru delicte politice de rebeliune, revoltă şi conspiraţie.

Odată ce Senatul va aproba de asemenea legea şi aceasta va fi promulgată de preşedintele Juan Manuel Santos, se va putea avansa mai rapid în implementarea noului acord de pace semnat, pe 24 noiembrie, la Bogota, de liderul columbian şi şeful suprem al FARC, Rodrigo Londońo, alias 'Timochenko'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.