Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În condiţii meteo favorabile, eclipsa de soare va fi vizbilă parţial şi în Panama

NASA
soare, eclipsa

Eclipsa solară de luni, care va fi vizibilă în SUA, va putea fi văzută parţial şi în Panama dacă vor fi condiţii meteo favorabile, au informat membri ai echipelor de intervenţie, care au făcut o serie de recomandări populaţiei, pentru o observare sigură a acestui fenomen, relatează luni EFE. Aşa numita 'eclipsa a secolului' va începe în Panama la ora locală 13:15 (18:15 GMT), va atinge punctul maxim la 14:28 (19:28 GMT) şi se va încheia la 15:30 (20:30 GMT), a informat Sistemul Naţional de Protecţie Civilă (Sinaproc).

"Eclipsa de soare se va vedea în mod parţial în Panama dacă o vor permite condiţiile meteo (...). Este important să reamintim că pentru a o urmări în siguranţă se recomandă filtre solare" omologate, altminteri se pot produce daune permanente vederii, a avertizat Sinaproc.

În acest sens, organismul a cerut să nu se privească direct spre eclipsă, ci să se realizeze observarea ei prin filtre solare speciale (de 12 sau superioare), recomandând totodată urmărirea fenomenului "prin transmisii TV sau internet". "Evitaţi observarea eclipsei prin geamuri, apă sau alte suprafeţe de reflexie. Ochelarii de soare nu oferă nicio protecţie", a reamintit Sinaproc, care a cerut să fie protejaţi îndeosebi copiii, conform Agerpres. Sinaproc a recomandat părinţilor să nu-şi lase copiii în spaţii deschise, iar profesorii să ţină elevii în sălile de curs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.