Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În disperare de cauză, consilierii lui Dan Barna au ales 'varianta Florin Salam' / Utilizarea manelelor – 'distrugătoare' pentru USR

captură TV
Dan Barna

Implozia campaniei prezidențiale a lui Dan Barna a pus echipa de campanie a USR în fața unei dileme complicate: fie merge înainte mobilizând publicul tradițional al USR (în special tinerii educați din marile orașe), deși acest public e dezamăgit de prestația lui Barna, fie caută acces la alte categorii electorale, chiar cu riscul de a-l îndepărta pe candidat de cei care au votat USR PLUS la europarlamentarele din mai.

Ținând cont de folosirea manelelor în campania lui Barna, se pare că s-a luat decizia de a încerca lărgirea bazinului electoral în dauna consolidării suportului actual.

Această soluție (și mai ales felul în care a fost pusă în practică) a nemulțumit însă o parte din leadership-ul USR, care a criticat pe un grup intern de WhatsApp ceea ce un lider din teritoriu ar fi numit „varianta Florin Salam”.

Surse din campania USR ne-a spus că mai multe voci din partid sunt de părere că apelul la manele electorale e „distrugător pentru brandul partidului”. Sursele au precizat că a fost insistența consilierilor de imagine să se iasă spre alte categorii de electorat. „Consultanții lui Barna au spus că nu mai putem lua voturi în plus din zona tradițională a electoratului USR și au propus să comunicăm mai mult către alți votanți. Nu s-a opus nimeni de principiu, dar, când s-a ajuns la manele, mulți au spus STOP”, afirmă sursele.

Dan Barna a căzut în sondajele de opinie imediat după apariția informațiilor privind suspiciunile de fraudă cu fonduri europene, iar căderea s-a accentuat în contextul gafelor făcute de candidat în cadrul vizitelor în teritoriu din ultima săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.