Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dădea lecții României, iar acum e pus la zid de Consiliul Europei: După violențele soldate cu morți, Emmanuel Macron e de acord cu gloanțele de cauciuc

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a apărat miercuri folosirea lansatoarelor ''flash-ball'' (LBD, care proiectează gloanţe neletale de cauciuc de calibrul 40 mm până la o distanţă de 50 de metri) de către forţele de ordine din Franţa, după apelul Consiliului Europei la suspendarea utilizării LBD în numele respectării drepturilor omului, transmite AFP.

Consiliul Europei i-a cerut marţi Franţei să ''suspende utilizarea LBD în cadrul operaţiunilor de menţinere a ordinii'' în Franţa în vederea ''respectării mai bune a drepturilor omului'', la trei luni după debutul mişcării sociale a ''vestelor galbene'', scrie agerpres.ro.

Citește și: Reacția PSD cu privire la victoria lui Kovesi. Ce s-a spus

De asemenea, Consiliul Europei i-a solicitat Parisului să-şi revizuiască ''doctrina sa de folosire a armelor de forţă intermediară'', categorii în care sunt incluse LBD.

''Îi revine ministrului de interne să răspundă punct cu punct recomandărilor care sunt făcute'', a afirmat miercuri Macron, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

Citește și: Gigi Becali reacționează! Ce are de spus după acuzațiile de ultraj

Dar ''aşa cum ştiţi, a existat deja o politică de mare limitare şi transparenţă a acestor materiale cu o doctrină clar stabilită'', a spus şeful statului francez.

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a invitat marţi autorităţile franceze să nu aducă ''restricţii excesive libertăţii de asociere paşnică'', ea criticând puterea dată prefecţilor în Franţa de a interzice unei persoane să manifesteze.

Citește și: Reacția lui Ilie Năstase la aflarea deciziei Judecătoriei Sectorului 1. Ce a avut de spus fostul tenismen

În urmă cu două săptămâni, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie în care condamnă utilizarea 'disproporţionată' a forţei de către poliţie în timpul manifestaţiilor.

În rezoluţia respectivă, eurodeputaţii au ''denunţat recurgerea la intervenţii violente şi disproporţionate din partea autorităţilor publice în timpul protestelor şi al manifestaţiilor paşnice''. Textul nu vizează un stat membru în mod special, dar a dat ocazia unei dezbateri animate în hemiciclul de la Strasbourg.

Citește și: Dezvăluiri șocante! Cine i-a oferit votul de aur Laurei Codruța Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.