Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Franţa, 62 de preoţi au fost victime ale unei escrocherii în bandă organizată

dosare

Aflat în închisoare, suspectul s-a prezentat drept poliţist, jandarm sau magistrat unor preoţi pentru a sustrage bani de la aceştia: cel puţin 62 de preoţi au fost victime în Franţa ale unei "escrocherii în bandă organizată", relatează vineri AFP, potrivit Agerpres.

Un număr de 18 presupuşi escroci au fost arestaţi miercuri în nord-vestul Franţei, potrivit unor surse poliţieneşti şi judiciare.

Nouă din trei - şase bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani - s-au prezentat vineri în faţa instanţei judiciare din Le Havre şi vor fi judecaţi pe fond la 16 mai. Faptele au avut loc în perioada aprilie 2020 - februarie 2024.

În vârstă de 35 de ani, "creierul" operaţiunii este în prezent încarcerat după ce a fost condamnat în 2021 pentru fapte similare.

El lua legătura cu preoţii din închisoare, se prezenta drept jandarm, poliţist sau magistrat, menţiona cercetări pentru fraudă şi obţinea astfel datele bancare ale victimelor. De asemenea, spunea uneori că fusese căsătorit de unul dintre preoţi şi că se află în mari dificultăţi financiare.

Poliţia a identificat 62 de victime ale acestei escrocherii în toată Franţa, cu vârste cuprinse între 69 şi 94 de ani. Prejudiciul a fost estimat la 440.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.