Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Franta au fost dejucate 'cinci atentate' în ultimele luni

MANUEL VALLS DÉFEND SON BILAN

Premierul francez Manuel Valls a declarat joi pentru France Inter ca 'cinci atentate' au fost dejucat în ultimele luni în Franta, unde 17 persoane au fost ucise în atacuri jihadiste în ianuarie, la Paris, relateaza AFP si Reuters.

'Numeroase atentate au fost deja dejucate, cinci, având în vedere atentatul care nu a avut loc din fericire la Villejuif în urma cu câteva zile', a afirmat seful guvernului francez, dupa dezvaluirile privind arestarea unui algerian care planificase un atac împotriva a cel putin unei biserici la periferia Parisului.

Barbatul, un student în vârsta de 24 de ani, despre care serviciile de informatii stiau ca ar fi intentionat sa mearga în Siria pentru a se alatura jihadistilor, se afla în posesia 'unui arsenal (format) din mai multe arme de razboi', a declarat miercuri ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve pentru presa. Individul este de asemenea suspectat ca ar fi implicat în uciderea unei femei în vârsta de 32 de ani, descoperita duminica într-o masina la Villejuif, în apropierea capitalei.

'Niciodata amenintarea nu a fost atât de mare', a mai spus premierul Valls pentru postul de radio France Inter, mentionând faptul ca sute de cetateni francezi se afla în prezent în Siria unde risca sa fie radicalizati.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.