Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Harghita, prezența urșilor a fost semnalată, unul dintre aceştia atacând şi o vacă

Facebook
urs ursi

Prezenţa unor urşi a fost semnalată, în ultimele zile, în cinci localităţi din judeţul Harghita, unul dintre aceştia atacând şi o vacă, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ), conform Agerpres.

Urşii au fost observaţi în localităţile Bălan, Fitod, Ciuboteni, Hodoşa şi Liban.

"În data de 26.04.2022, (...) în localitatea Liban (...) a fost semnalat faptul că un urs a atacat o vacă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj format din doi jandarmi din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni, însă până la sosirea echipajului, ursul dispăruse. Din păcate, animalul atacat a trebuit sacrificat", se menţionează într-un comunicat al IJJ Harghita.

Totodată, un urs a fost semnalat de către un cetăţean în localitatea Bălan, pe 22 aprilie. La faţa locului au intervenit poliţiştii, care au găsit o scândură smulsă de la un garaj, însă animalul nu mai era acolo.

Pe 23 aprilie, un alt apel semnala prezenţa unui urs la intrarea în localitatea Fitod, dar sesizarea nu a fost confirmată de jandarmii care au intervenit la faţa locului. În aceeaşi zi, un alt cetăţean anunţa la 112 că un urs a fost observat în localitatea Ciuboteni.

O ursoaică cu pui a fost văzută ulterior în localitatea Hodoşa, însă până la sosirea forţelor de ordine a părăsit zona.

Conform aceleiaşi surse, de la începutul anului au fost înregistrate peste 50 de apeluri prin care era semnalată prezenţa urşilor în apropierea zonelor locuite. Cetăţenilor li se recomandă ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.