Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În încercarea de a reduce dependența de petrol, Arabia saudită testează piața creveților din China

foodstory.stirileprotv.ro
fructe de mare, creveti

Arabia Saudită a extins schimburile sale comerciale cu China, dominante de petrol, prin adăugarea unui nou produs: creveţii îngheţaţi, informează Bloomberg preluat de Agerpres.

Începând de săptămâna trecută, cel mai mare exportator mondial de petrol a livrat 6.000 de tone de creveţi către China, a declarat directorul general de la National Aquaculture Group, Ahmed Al-Bala'a.

Aceste livrări modeste reprezintă mai mult decât o nouă sursă de aprovizionare cu creveţi pentru cea mai populată ţară din lume. Arabia Saudită testează piaţa de creveţi din China în încercarea de a-şi reduce dependenţa de petrol şi a dezvolta noi industrii şi linii de afaceri.

Potrivit lui Ahmed Al-Bala'a, exporturile de creveţi ale Arabiei Saudite spre China ar trebui să depăşească 30.000 de tone până la finele anului. Deocamdată, National Aquaculture Group este singura companie din Arabia Saudită care exportă creveţi spre China.

Anterior, agenţia de presă Saudi Press Agency a anunţat că livrările de creveţi ar putea să crească până la 80.000 de tone în 2020, generând venituri de peste 2 miliarde riali (533 milioane dolari), ca urmare a unui acord semnat de cele două guverne în luna noiembrie.

Chiar şi aşa, livrările de creveţi coincid cu o creştere a livrărilor de petrol din Arabia Saudită spre China. Potrivit Bloomberg NEF, în data de 3 decembrie livrările de petrol din Arabia Saudită spre China au atins cel mai ridicat nivel din ultimele 23 de luni. China este responsabilă pentru 15% din livrările de petrol ale Arabiei Saudite în acest an.

China consumă mai mulţi creveţi decât orice altă ţară asiatică. Chiar dacă este unul din cei mai mari producători de fructe de mare din regiunea asiatică, producţia Chinei a stagnat în ultimii ani din cauza bolilor şi a vremii nefavorabile, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.