Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În județul Alba numărul de cazuri de gripă înregistrat a continuat să crească cu aproape de trei ori mai mulţi pacienţi decât în săptămâna anterioară

gripa raceala sanador

Numărul de cazuri de gripă înregistrat la nivelul judeţului Alba a continuat să crească, la finalul anului trecut, în ultima săptămână a anului fiind diagnosticaţi cu gripă aproape de trei ori mai mulţi pacienţi decât în săptămâna anterioară. În schimb, în cazul diagnosticelor de pneumonie şi infecţii ale căilor respiratorii superioare, statisticile Direcţiei de Sănătate Publică Alba arată scăderi semnificative.

Conform datelor făcute publice miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, în săptămâna 25-31 decembrie 2023 la nivelul judeţului au fost diagnosticaţi cu gripă 42 de pacienţi, numărul fiind aproape triplu faţă de cel înregistrat în săptămâna anterioară, când a fost raportate  13 cazuri. Zece dintre bolnavii diagnosticaţi cu gripă au fost internaţi în spital.
În ultima săptămână a anului se remarcă o scădere, la nivelul judeţului Alba, a numărului de pneumonii şi de infecţii ale căilor respiratorii superioare,
Astfel, în cazul infecţiilor acute de căi respiratorii superioare (IACRS) au fost diagnosticare 1808 cazuri, cu 37,95% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară,  19 dintre pacienţi fiind internaţi.
În săptămâna dintre Crăciun şi Revelion au fost diagnosticate de asemenea 350 cazuri de pneumonii, cu 22,74% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară, 42 dintre bolnavi au fost internaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.