Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În jur de 70 de combatanţi şi-au pierdut viaţa în confruntări violente în regiunea Idleb din Siria

SANA
lupte Siria Damasc

Acordul de încetare a focului în regiunea Idleb, în nord-vestul Siriei, a fost fragilizat de două zile de înfruntări violente între forţele pro-regim şi facţiuni jihadiste şi rebele care s-au soldat cu aproape 70 de morţi, a anunţat duminică ONG-ul Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Potrivit OSDO, aceste înfruntări au dus la moartea a 36 de membri ai forţelor regimului sirian şi a 33 de combatanţi ai taberei adverse.

"Este vorba despre luptele cele mai violente în provincia Idleb de la intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului" anunţat la sfârşitul lui august de regimul sirian şi aliatul său, Rusia, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Duminică dimineaţă, coloane de fum se ridicau spre cer în regiunea Maarat al-Numan, survolată de avioane care bombardau poziţii ale grupărilor jihadiste şi rebele, potrivit unui corespondent al AFP.

Citeşte şi: Premierul Marii Britanii stabileşte noile pedepse pentru terorişti - Minimum 14 ani de detenţie pentru atentatori

"Forţele regimului desfăşoară un contraatac într-un sector aflat la sud-est de Idleb, unde grupările rebele şi jihadiste au preluat sâmbătă controlul asupra a patru sate", a precizat Rami Abdel Rahman.

"Ele au reuşit să le recucerească integral", a adăugat el, precizând că luptele continuă.

La începutul după-amiezii, aria de bombardament aerian s-a lărgit, incluzând alte sectoare de la est şi de la sud de Idleb, printre care oraşul Saraqeb, potrivit corespondentului AFP.

Provincia Idleb este dominată de jihadişti ai grupării Hayat Tahrir al-Sham, fosta ramură siriană a Al-Qaida. Această regiune, şi sectoarele adiacente din provinciile Alep, Hama şi Lattakia, este în continuare în mare parte în afare controlului regimului sirian.

În aceste zone se mai află şi alte mici grupări jihadiste şi de rebeli slăbite, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.