DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

În loc de blocuri-turn, Primăria Sectorului 4 a făcut parc, teren de sport și parcări

Primaria Sectorului 4
loc de joaca

Două terenuri în suprafață totală de 3.600 de metri, situate în Aleea Terasei, din Sectorul 4, pe care urmau să fie construite două blocuri-turn de 14 etaje, au fost achiziționate de Primărie în beneficiul locuitorilor din zonă. Proiectul inițial va fi înlocuit cu unul de regenerare urbană, care prevede amenajarea, unui teren de sport, de către SC ADP4 S.A, unui loc de joacă modern, unei zone de relaxare și unei parcări.

Până anul trecut, pe cele două terenuri private existau doar urmele unui vechi loc de joacă, construcții insalubre și munți de gunoaie. Proprietarii terenurilor așteptau să poată băga utilajele și să înceapă construirea a două blocuri-turn de 14 etaje, așa că nu au mai salubrizat perimetrul. Aveau deja un Plan Urbanistic Zonal, pentru proiectul lor și o autorizație de construcție emisă în 2008, așa că începuseră săpăturile pentru fundație.

Locatarii au apelat la ajutorul Primăriei, pentru a găsi o soluție să îi scape de construcțiile-gigant. Anul trecut, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a fost în zonă, a vorbit cu oamenii și le-a promis că va încerca să rezolve situația.

”Consiliul Local al Sectorului 4 a solicitat Consiliului General al Municipiului București să îl împuternicească, pentru a putea achiziționa, pentru și în numele Municipiului București, imobilele teren situate în Aleea Terasei nr. 8d (2.200 mp) și nr. 6b (1.546 mp), din Sectorul 4, aflate în proprietate privată. Prin urmare, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a fost împuternicit să facă toate demersurile necesare pentru achiziție, cu scopul întregirii domeniului public și redării lui către comunitate, în limita sumelor prevăzute în raportul de evaluare realizat de o firmă specializată”, a explicat Arhitectul Șef al Sectorului 4, Călin Alexandrescu.

”După parcurgerea etapelor legale necesare, S.C. ADP4 S.A a demarat, în această primăvară, lucrările de curățare și de reamenajare a zonei, transformând perimetrul insalubru în oază de verdeață. Astfel, au fost amenajate în zonă: un spațiu de joacă pentru copii, la standarde europene, o zonă de relaxare pentru adulți, prevăzută cu un foișor, bănci și mese de șah, un teren de sport cu gazon sintetic și un spațiu generos de parcare”, declară Directorul General al ADP4, Marian Goleac.

”Terenul este înconjurat de blocuri cu patru și cu 10 etaje, iar oamenii se gândeau îngroziți la turnurile de 14 etaje care urmau să se construiască. Fiind vorba de un teren privat, de care nu se ocupa nimeni, acolo erau mormane de gunoi, tot felul de magazii insalubre, buruieni și mizerie, așa că a fost mult de muncă pentru curățarea perimetrului. Acum însă, este total diferit, chiar dacă nu sunt finalizate chiar toate amenajările prevăzute în proiect”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

În ultimii ani, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a fost împuternicit de către Consiliul General al Municipiului București, să achiziționeze, pentru și în numele municipalității, mai multe terenuri, pentru proiecte de utilitate publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.